Туристическият бизнес по Северното Черноморие усилено набира кадри за новия

...
Туристическият бизнес по Северното Черноморие усилено набира кадри за новия
Коментари Харесай

Набират работници за летния сезон във Варна

Туристическият бизнес по Северното Черноморие интензивно набира фрагменти за новия сезон. В тази все по-трудна задача оказват помощ и от Агенцията по заетостта във Варна, които проведоха следващата борса в морския град. Над 30 компании търсят близо 500 стимулирани и готови претенденти за разнообразни позиции.През последните две години за туристическия отрасъл става все по-трудно да откри личен състав за дейния летен сезон. За това и свободните работни места се афишират още през февруари.

Божидар Михайлов, дир. на Агенцията по заетостта-Варна: Камериери, сервитьори, барани, помощник-готвачи, служащи в кухня. Пиколата малко на по-късен стадий ги взимат. В момента гледат да оформят главните групи за длъжностите свързани с разконсервирането на хотелите, почистването, тъй че главно там са ориентирани напъните на хотелиерите.

В този хотел оферират целогодишна претовареност и все пак все по-трудно намират квалифицирани фрагменти.Пресияна Гаджева, управител в хотел: Всеки желае да бъде на високо равнище, само че с цел да бъде на това равнище, би трябвало да мине от ниските стъпала, да надгради своите познания и умения. Дори да е приключил туризъм би трябвало да има надграждане, би трябвало да има опит. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР