Туристическите обекти, в които 100 процента от персонала е ваксиниран,

...
Туристическите обекти, в които 100 процента от персонала е ваксиниран,
Коментари Харесай

Обектите с ваксиниран персонал ще получават специални стикери

Туристическите обекти, в които 100 % от личния състав е имунизиран, ще получават специфични стикери, дело на министерствата на туризма и на опазването на здравето. Първият бе подложен през днешния ден на един от хотелите в комплекс " Албена " от министър Стела Балтова и основния хигиеничен контрольор Ангел Кунчев.

" За да бъде възобновен туристическият бранш, би трябвало средата да е сигурна и да подсигурява здравето както на работещите в сектора, по този начин и на гостите ", сподели министър Балтова.

Целта на тези стикери е обектите да се популяризират по-успешно, тъй като са безвредни. Кунчев посочи, че ще разпореди чиновниците на РЗИ по морето да разпространяват новата самодейност измежду притежателите на хотели и заведения. Неговата персонална позиция е, че работодателите би трябвало да са дейни и даже да " натискат " чиновниците си да се имунизират. Той акцентира, че няма поради уволнения, а по-скоро да се оферират спомагателни тласъци за тези, които се ваксинират.

" Ваксинационният развой би трябвало да бъде фирмена политика. Вече в доста места за настаняване в страната се предлага имунизиране и на гостите. Като добър образец в това отношение е комплекс " Св.св. Контантин и Елена ", в чиито хотели, с изключение на имунизация, има опция тези, които отпътуват да си създадат PSR-тестове. Добри практики има и по Южното Черноморие и те би трябвало да бъдат оптимално разпространявани, с цел да проработи секторът още по-добре, заключи министър Балтова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР