Тученицата е изключително полезно и ценно растение, макар в България

...
Тученицата е изключително полезно и ценно растение, макар в България
Коментари Харесай

Свежи и полезни рецепти с тученица

Тученицата е извънредно потребно и скъпо растение, въпреки в България да е малко позабравено. Оказва се, че в него се съдържа по-голямо количество витамин С, в сравнение с има в огромна част от цитрусовите плодове.

Растението има сочни листа и е целесъобразно да се употребява в свеж тип.

Тученицата, позната още и като тлъстика, може да помогне при доста здравословни проблеми. Твърди се, че оказва помощ за възстановяване на зрението и че може да контролира равнищата на кръвната захар. Ако не знаете по какъв начин да си я приготвите, предлагаме ви няколко предписания, в които можете да я употребявате.

 Тученица

Първата рецепта е за салата и в действителност е доста постоянно употребена, единствено че вместо тученица, множеството хора поставят зелена салата или маруля.

За да си я приготвите, ще са ви нужни по 3 стръка зелен чесън и лук, 200 г краставици, 300 г тученица, 2 яйца, 4-5 с.л цедено кисело мляко, кълнове, сол и копър на усет. Започнете приготвянето на салатата с тученицата, която би трябвало да почистите от дръжките и да накиснете в подсолена вода.

След това я нарязвате и добавяте и останалите артикули (без яйцата), които сте нарязали на шайби. Добавяте млякото и подправяте с подправки. След като я сервирате в паница, прибавете нарязаните на четвъртинки и авансово сварени яйца.

 Салата с тученица

Следващото ни предложение е още веднъж за салата – нарязвате си тученицата, слагате зелен чесън, малко сол и скълцани орехи, ябълков оцет и зехтин и салатата е подготвена за консумация.

Последната ни рецепта е за ориз със зеленчуци и тученица – манджа, която става за гарнитура към нещо месно и за главно. Ето и нужните артикули:

Ориз с тученица

Необходими артикули: 1 ч.ч. ориз, 250 – 300 г тученица, 1 глава лук, морков, ½ ч.ч грах, ½ ч.ч царевица, черен пипер, сол, олио.

Начин на подготвяне: Задушавате лука и морковите в мазнината и по-късно добавяте граха и царевицата. Разбърквате и оставяте за няколко минути, след което добавяте ориза и наливате вода.

Оставете ориза да омекне, след което прибавете тученицата и солта, както и черния пипер. Можете да сложите и някакъв бульон по време на готвенето, в случай че предпочитате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР