Цяло печено пиле е фантастична здравословна семейна вечеря. Не е

...
Цяло печено пиле е фантастична здравословна семейна вечеря. Не е
Коментари Харесай

Съвети за сочно печено пиле

Цяло печено пиле е фантастична здравословна фамилна вечеря. Не е скъпа и можете да я подправите с билки и подправки напълно по ваш усет.

Всъщност печенето на пиле е доста по-лесно, в сравнение с в миналото сте си представяли. Веднъж като откриете вашия жанр и усет, ще можете да следвате познатите към този момент стъпки за приготвянето му, като си позволявате опити с овкусяването.

 Печено Пиле

1. Отстранете, в случай че е належащо, вътрешностите на пилето. След което го измийте от вътрешната страна и извън и подсушете.

2. Загрейте авансово фурната до 180 градуса. Намажете външността на пилето с олио или масло. След което поръсете от вътрешната страна и извън с подправки и билки по ваш усет.

Ако да вземем за пример приготвяте лимонено пиле с чесън, ще е належащо да начукате няколко скилидки чесън, с които да намажете вътрешността. Горният пласт се напоява с прясно изстискан лимонен сок. Задължително поръсете сол, черен пипер и розмарин.

 Сочно пиле

В случай, че сте решили да стигнете по-далеч с опитите, има няколко подправки и добавки, които доста апетитно се съчетават с печеното пиле. Сред тях са лимоново къри, мащерка, розмарин, сос ранч, опушена ябълка или бекон.

3. Завържете краката на пилето с подобаваща готварска шнур. По този метод то ще резервира формата си. Поставете птицата в центъра на авансово намазнена тавичка.

Покрийте с готварско фолио. Това ще предотврати пръскането и замърсяването на фурната, също така ще направи пилето по-вкусно и сочно. Гърдите на пилето би трябвало да са нагоре.

4. Печете 40 минути за всеки кг, като добавите още 15 минути за изцяло изпичане. Ако да вземем за пример пилето е два кг, ще бъде належащо да печете 80 минути на 180 градуса, след което още 15 мин. Така времето, належащо за приготвянето на сочното пиле, ще е 1 час и 35 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР