Цялата вина за спрения руски газ бе стоварена от съпредседателя

...
Цялата вина за спрения руски газ бе стоварена от съпредседателя
Коментари Харесай

Атанасов стовари вината за газа върху Борисов. Захапа и Петков

Цялата виновност за спрения съветски газ бе стоварена от съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов върху някогашния министър председател Бойко Борисов. Къде е диверсификацията. Отидете с камерите в Банкя и питайте Борисов какво стана с диверсификацията, разгласи в изявление за бТВ Атанасов. Той остро атакува някогашния министър председател и водач на ГЕРБ, че интерконекторът с Гърция още не е подготвен и уточни това като една от аргументите за спрените доставки на газ.

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов съобщи пред бТВ, че другата седмица Народното събрание ще гласоподава военна помощ за Украйна. Той акцентира, че е сигурен в решението, което ще вземе Народното събрание, и то ще е за изпращането на военна и техническа помощ към Украйна.

Изказването му пристигна, откакто през вчерашния ден ръководещата коалиция не излезе с еднопосочно решение дали българската страна да окаже военна помощ. Това стана на изключително съвещание на съдружния съвет. Темата ще се разисква още веднъж след завръщането на водената от премиера Кирил Петков делегация от представители на три обединения в ръководството в Киев в идващите дни. Част от нея ще е и самият Атанасов. Българска социалистическа партия отхвърли да взе участие.

Социалистите са изрично срещу военна помощ за Украйна, като обявиха, че в случай че и един патрон замине за Киев, напущат кабинета. " Убеден съм, че решение за доставка на оръжия ще има и държавното управление ще се резервира. В тази комплицирана четворна коалиция не е толкоз елементарно да се взимат решенията ", сподели Атанасов.

Той обаче попари Кирил Петков за дарителската акция за въоръжаване на Украйна. " Много доверчив ход " назова Атанасов апела на Петков българите да подаряват по една своя заплата за оръжие за Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР