Цялата система на министерството на околна среда и водите, Басейновите

...
Цялата система на министерството на околна среда и водите, Басейновите
Коментари Харесай

В Момента: Шест Български Язовира Преливат!

Цялата система на министерството на околна среда и водите, Басейновите дирекции и районните инспекции следи язовирите, за които отговаряме и сме в непрестанен контакт с останалите органи.
Непрекъснато следим и направляваме развиването на обстановката. В Министерството на стопанската система са разискват законодателни промени, с които да се види дали обединен държавен орган да не дава отговор за тези язовири, с които локалната власт не може да се оправи сама.

Естествено това би трябвало да бъде декларирано от локалната власт. В момента се преглеждат два разновидността в Министерството на стопанската система и когато те са подготвени, ще бъдат обявени и дискутирани на Министерски съвет ", заяви министър Нено Димов.

" В момента доста по-важно е да имаме изясненост по какъв начин ще се правят ремонтите и там, където локалната власт не може да се оправи, жителите на България да имат гаранцията, че няма да има проблем, тъй като без значение дали са държавни или общински, това е обвързвано с живота, собствеността и здравето на хората ", акцентира министър Димов.

" Към момента следим доста деликатно равнището на река Дунав. Знаете, че тя събира водите от половин Европа и е с нараснало равнище. Няма обаче съображение за терзание ", сподели в Банско министърът на околната среда и водите Нено Димов, който участва на откриването на пречиствателната станция за отпадни води.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР