Цяла седмица ад: Удрят ни мощни магнитни бури. Обикновено смущенията,

...
Цяла седмица ад: Удрят ни мощни магнитни бури. Обикновено смущенията,
Коментари Харесай

Цяла седмица ад: Удрят ни мощни магнитни бури


Цяла седмица пъкъл: Удрят ни мощни магнитни стихии. Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо.

Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който
се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. /сек.
Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.
Прогнозата за интервала от 12 до 18 февруари 2024 година
на Центъра за прогнозиране на галактическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати е за спокойна в геомагнитно отношение седмица. Стойностите на Кр показателят няма да са рискови. Вижте каква е прогнозата за идващите седем дни
и да чакаме ли магнитни стихии.
Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

По данни на информацията, предоставена от
Центъра за прогнозиране на галактическото време
към Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати през цялата идна седмица Кp-индексът ще е 2. Това е ниска стойност на показателя и не допуска опасност за самочувствието и здравето на хората.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР