Цветните малки рибки, известни още като декоративни рибки, са популярни

...
Цветните малки рибки, известни още като декоративни рибки, са популярни
Коментари Харесай

Как цветовете на декоративните рибки да са по-ярки?

Цветните дребни рибки, известни още като декоративни рибки, са известни измежду феновете на аквариуми поради живите си цветове и неповторими шарки. За да запазите ярките цветове на тези риби, е значимо да им осигурите здравословна среда и вярна диета.

Ето по какъв начин цветовете на декоративните рибки да са по-ярки!

Осигурете уместно осветяване:

Доброто осветяване е от значително значение за опазване на ярките цветове на декоративните рибки. Както при доста други скотски типове, по този начин и при дребните рибки, светлината оказва витално значимо въздействие върху тях.

Доброто осветяване оказва помощ да се запазят естествените цветове на рибите, тъй че се уверете, че вашият аквариум има уместно осветяване. Ако е належащо, снабдете аквариума с такова, което е съответно за потребностите на рибките ви.

Хранете ги с уравновесена диета:

 Рибки с ярки цветове

Балансираната диета с висококачествена храна за рибки ще помогне да запазите цветовете на декоративните рибки ярки и свежи. Предлагайте многообразие от храни, в това число сушени пелети, замразени или живи храни и растителни субстанции, съдържащи нужните съставки за положителното им здраве.

Поддържайте качеството на водата:

Чистата, бистра вода е от значително значение за здравето на вашите риби и ще им помогне да запазят цветовете им ярки. Редовната промяна на водата и вярното пречистване ще оказват помощ за поддържане на качеството на водата в аквариума.

Избягвайте напрежението:

Стресът може да накара рибките да изгубят ярките си цветове, тъй че е значимо да осигурите спокойна среда без стрес. Уверете се, че аквариумът не е претъпкан и избягвайте неочаквани промени в температурата или химическия състав на водата. Също по този начин, дръжте пухкавите мъркащи любимци задоволително надалеч от аквариума.

 Неонови рибки

Използвайте качествени добавки:

Някои хранителни добавки за риби, като тези, съдържащи каротеноиди, могат да оказват помощ за възстановяване на яркостта на цветовете на вашите рибки. Въпреки това е значимо да употребявате тези добавки, не прекалявайте с тях, спазвайте напътствията с цел да не предозирате.

Следвайки тези препоръки, можете да запазите цветовете на вашите декоративни рибки ярки и витални за дълго време напред.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР