Цвети Пиронкова продължи и тази вечер да пише българската история

...
Цвети Пиронкова продължи и тази вечер да пише българската история
Коментари Харесай

Цвети мачка на US Open, на ред е Серина

Цвети Пиронкова продължи и довечера да написа българската история на US Open. В трагичен близо 3-часов осминафинал тя завоюва против Ализе Корне (Фр) с 6:4, 6:7 (5), 6:3. Така за първи път българката ще играе на четвъртфинал в този шампионат.

Първият сет стартира с разменени пробиви, само че след това Пиронкова бе водещата в играта и го завоюва с 6:4 за 45 минути. Втория сет стартира с 2 следващи гейма за Цвети. Французойката обаче се разсъни и взе 4 следващи за 2:4. Българката обаче не се даде и изравни за 4:4. Двете направиха неповторим девети гейм. Той продължи малко над 11 минути и за наша наслада бе извоюван от Пиронкова. При 5:4 във втория сет Цвети изпусна един мачбол и това като че ли я демотивара. Впоследствие Корне имаше шанс и направи пробив за 5:5. Пиронкова още веднъж направи пробив и поведе с 6:5. Тя обаче не съумя да вземе подаването си и мача и се стигна до тайбрек. В него шансът покри Корне и тя го взе със 7:5. Сетът продължи цели 80 минути. За Цвети това бе и първи изгубен сет на US Open тази година.

Така всичко трябваше да се реши в решителния трети сет

Третият сет стартира с гейм на 0 за Цвети. Корне го върна също на 0 за 1:1, а след това проби и за 1:2. Пиронкова не се съобщи и върна пробива бързо за 2:2, а след това поведе и с 3:2. Корне избави един гейм бол и след това изравни за 3:3. След страхотна игра тя си взе подаването за 4:3, а след това и идващия за 5:3. Така тя стигна до гейм за спечелването на мача. В него Цвети просто летеше и си го взе на нула, а с това и мача. На четвъртфинала Пиронкова ще срещне огромната звезда Серина Уилямс (САЩ). Победителката в 24 шампионата от Големия шлем победи въпреки и мъчно Мария Сакари с 6:3, 6:7 (6), 6:3. Достигането до тази фаза подсигурява на българката чек за 425 000 $ от общия награден фонд който е близо 54 млн. $. За последно Пиронкова е играла четвъртфинал в Големия шлем през 2016-а на "Ролан Гарос ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР