ЦСКА-Сф ще играе плейоф за влизане в Лига Европа с

...
ЦСКА-Сф ще играе плейоф за влизане в Лига Европа с
Коментари Харесай

ЦСКА-Сф с най-тежък жребий в Лига Европа

ЦСКА-Сф ще играе плейоф за влизане в Лига Европа с спечелилия сред Люцерн и Еспаньол, само че преди този момент би трябвало да в профил украинския Зоря (Луганск) на 8 и 15 август в III прелиминарен кръг. На 22-и в първия мач от баражите " алените " ще гостуват, а реваншът е седмица по-късно на стадион " Васил Левски ".

Треньорът на софиянци Люпко Петрович на 2 пъти е бил отпред на Еспаньол - през 1984 и през 1991 година, откакто печели КЕШ с Цървена звезда. Испанците са любимец в конфликта, откакто приключиха 7-и в Примера дивисион, а в Лига Европа отстраниха Стрянан (Исл) с общ резултат 7:1. Люцерн е пети в Швейцария през предишния и през новия сезон, а във II кръг на Лига Европа в профил мъчно КИ (Фарьорски острови) с два триумфа с по 1:0.

Наставникът на ЦСКА-София Люпко Петрович похвали футболистите си, измъкнали първа домакинска победа през сезона с 1:0 над Ботев Вр. Успеха още веднъж донесе бразилецът Евандро, който наказа неумели дейности на врачани да изчистят топката и с глава от близко я вкара в мрежата им. Той направи обрата с 2:1 над Славия в предходния кръг, а донесе и триумфа с 1:0 над Осиек в мача на " Армията ".

" Играхме 120 минути против Осиек и в този момент не бяхме оптимално съсредоточени на фона на мача през седмицата. Пътуването изигра също своята роля. Да играеш на два фронта е мъчно - гоним резултати в Европа и във вътрешното състезание. Първото полувреме не играхме нищо. След почивката измененията оказаха въздействие, създадохме положения за гол, пресирахме Ботев, Евандро още веднъж беше на точното място и вкара. Когато той не вкара, ще имаме проблем. Само Евандро вкарва голове - против Славия, Осиек и през днешния ден. Имаме и други нападатели, които би трябвало да стартират да вкарват. Не знам по какъв начин ще издържим на тази натоварена стратегия. Ще ни бъде мъчно в този график, тъй като не разполагаме с подобаващи заместници на всички позиции. Раул Албентоса и през днешния ден се показа добре, би трябвало да го посочи. Той не направи нито една неточност след 120 минути. От него съм доста удовлетворен. В отбрана изглеждахме добре, само че в средата на игрището и в офанзива не разполагаме с толкоз разнообразни реализатори. Не сме подготвени за седмицата с мачовете със Зоря и Лудогорец. Какво да вършим - 2 мача, кой да играе - най-хубавият тим или оня, вторият? Няма, няма... имаме, каквото имаме. Ще създадем това, което най-добре знаем и умеем, в случай че знам ", съобщи метафизичен Люпко след мача.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР