ЦСКА приключи евроучастието си след загуба с 2:0 от отбора

...
ЦСКА приключи евроучастието си след загуба с 2:0 от отбора
Коментари Харесай

ЦСКА - между ад и рай...

ЦСКА завърши евроучастието си след загуба с 2:0 от тима на Базел. " Армейците " завоюваха първия дуел на стадион " Васил Левски " с 1:0, само че след общия резултат от 2:1 си взеха сбогом с Европейските клубни шампионати. Довиждане, а не довиждане. Едва ли някой се съмнява, че " алените " и през идващия сезон няма да бъдат част от най-хубавите тимове в Европа.

Има една приказка, че апетитът идва с яденето. През последните години ЦСКА се завърна с гръм и тропот в евротурнирите и последователно стартира да възстановява блясъка си на европейската сцена. Не е нужно да си припомняме какви чудеса от смелост направиха " алените ", с цел да се докопат две следващи години до груповата фаза. Е, нощес не съумяха. Това е спортът. Това е футболът. Защо обаче се стигна до тази загуба? Ще се опитам да доближи до отговора в идващите редове...
 ЦСКА загуби от Базел с 0:2 в Лигата на конференциите
ЦСКА се бори мъжки, само че този път не съумя! " Армейците " навън от Европа

Мачът беше изгледан онлайн от легендата на тениса Роджър Федерер

Снощи ЦСКА изигра едно доста солидно първо полувреме. В последна сметка това е турнирен конфликт и задачата е една - да се класираш. Не съм склонен с мнението, че ЦСКА е излязъл за 0:0, да пази резултат и по този начин нататък. ЦСКА искаше да изиграе мача мъдро и през първата част това се получи. " Армейците " имаха преимущество от първия дуел и трябваше да го бранят. Да го бранят, на стадион " Санкт Якоб-Парк ", против едноименния тим на Базел.

Преди мача всички приказваха, че ЦСКА би трябвало да издържи първите 20 минути на домакинския напън, това се и очакваше. Е, ЦСКА устоя и се бранеше чудесно. Станахме очевидци на доста самоотвержени дейности от всички в ариегарда на " алените ", в това число и от Густаво Бусато, който за следващ път блесна с фамозни спасявания. ЦСКА съумя да сътвори и няколко доста положителни положения пред швейцарската врата, само че за жалост - без триумф.
 Снимка 585337
Източник:

С оглед развиването на мача, беше обикновено през второто полувреме " алените " да опитат да похитруват, да бавят времето, да опитат за затворят мача и да дебнат за някоя неточност в отбраната на Базел. Съвсем естествена реакция, при по този начин стеклите се условия. Базел обаче е доста стабилен тим, който съумя да откри пробойна в 66-а минута и от там нататък мачът стана друг. Вече в последните 20 минути на мача си пролича, че ЦСКА е подготвен и на тъждество, продължения и вероятно дузпи, само че цената беше ясна - продължение напред.

Футболистите на " алените " от самото начало демонстрираха, че задачата им е една - да продължат напред в шампионата, само че не се получи. ЦСКА позволи втори гол, тъкмо когато не трябваше, в 84-а минута... и към този момент нямаше време за реакция. Саша Илич предприе няколко офанзивни хода, само че към този момент беше прекомерно късно.

Базел наказа 2 от грешките на ЦСКА и справедливо ще играе в групите на Лигата на конференциите, а " армейците " се завръщат в България, само че никога не би трябвало да са с наведени глави. Достойно показване, против един заслужен конкурент. Надхитряне, надиграване и в последна сметка печели един - в тази ситуация беше Базел.
 Снимка 585338
Източник:

Преди двата мача всички " червени " сърца бяха обединени към мнението, че ЦСКА към този момент извърши проект най-малко. Пореден плейоф, който никога не е даденост. За да достигнеш до подобен мач, би трябвало да си вложил доста пот и сила през миналия сезон, да си вложил доста пот и сила в предходните европейски конфликти. Никой в Европа не спи и силите на всички места са съвсем изравнени.

В България одобряваме такива триумфи против тимове от Ирландия, Северна Македония, Албания или Грузия за даденост, само че би трябвало да си дадем ясна визия, че сме изостанали на светлинни години от всички страни към нас. Видяхме по какъв начин се изтеза Лудогорец срещу Жалгирис, тим от Литва. Видяхме и по какъв начин позорно отпадна Левски от малтийския Хамрун.
 Кюстендилеца: Достоен, европейски ЦСКА!
Кюстендилеца: Достоен, европейски ЦСКА!

" Горе главите, " армейци "

Да, ЦСКА може да съжалява, че не съумя да преоодолее Базел, само че " армейците " няма от какво да се срамят. Вижда се, че този тим има капацитет и че може да надгради още. ЦСКА е предопределен да играе такива европейски борби... дали падаш или печелиш е без значение. Достигнал си до там. Извоювал си го. Защото си ЦСКА. Защото си най-великият български тим и тъй като харизмата и аурата ти го изискват.

Някои споделят, че пътят сред пъкъла и парадайса е доста къс. Пътят сред тъгата и щаститето също. Така е от време на време и с успехите, и със загубите. Мигове на внимание, на нехайство, на неточности... частици от секундата обръщат каруцата във всяка сфера на живота. Спортът... и в частност футболът, не вършат исключение. ЦСКА обаче би трябвало да се гордее със себе си и да продължи по своя път. А той е единствено един - към върха!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР