ЦСКА прави втория си най-лош старт от началото на века,

...
ЦСКА прави втория си най-лош старт от началото на века,
Коментари Харесай

Известни фенове на ЦСКА беснеят: Селекцията ни е слаба

ЦСКА прави втория си най-лош старт от началото на века, като завоюва единствено един от първите си 5 публични мача. Саша Илич бе уволнен, а на негово място застана Нестор Ел Маестро. Треньорската промяна обаче към този момент не дава нужния резултат, като армейците бяха отстранени от Лигата на конференциите с общ резултат 0:6 от румънския Сепси, а в последното си турнирно домакинство стигнаха единствено до 1:1 със Славия. Сега следва тежко посещение на Лудогорец. Проблемите в Борисовата градина обаче са доста по-дълбоки и надалеч не се изчерпват с неделната аудиенция в Разград. Около това мнение се сплотиха едни от най-популярните последователи на 31-кратните първенци от сферата на музиката, литературата и бизнеса. „ Тема Спорт “ организира анкета с тях, като им зададе следните въпроси:
Одобрявате ли треньорската промяна в ЦСКА и Нестор Ел Маестро ли беше най-правилният избор да наследи на поста Саша Илич? Смятате ли, че управлението е поредно в тактиката си за развиване на клуба и какво е мнението ви за селекционната политика? Какви са упованията ви за гостуването на Лудогорец в неделя? Здравко от „ Ритон ”: Срам ме е, гневен съм!


1. Мога единствено да кажа, че и Моуриньо да пристигна с този скотски сбирток, който се изявява като футболисти в ЦСКА, нищо няма да може да направи. Имаме един първокласен състезател сега – Хайнц. Останалите като се изключи че са бездарни, само че и са на равнище Турицов. А той е за Б група.

2. В последните 6-7 години едно и също се върти в ЦСКА – слаба игра. И в края на краищата, когато нещо се скапва, то се скапва от горната страна. Рибата се вмирисва откъм главата са споделили хората. Да не се заблуждаваме повече. Моето почитание към Гриша Ганчев, подкрепям го, тъй като си дава парите за ЦСКА. Но очевидно хората, които се занимават със селекцията в клуба, са на доста ниско равнище. Най-безсрамната селекция в последните 5 години е в ЦСКА. Назон с изключение на за бояджия не знам защо друго може да стане. Въпреки че и за това е пълен. Този хитрец, който предходната година го докараха от Армения (б.а. – Жираир Шагоян), с изключение на по роднинска линия не виждам по какъв начин се е озовал на „ Българска войска “. Него и за чистач на подиума на предаването на Магърдич Халваджиян няма да го вземат. В ЦСКА просто няма материал. А подобен ЦСКА, който играе противен футбол и го разнасят в Европа, не е необходим на интелигентната част от най-голямата фенска маса в България. Мен ме е позор от този ЦСКА. За страдание към този момент не се и надявам да има смяна. Повтарям се – рибата се вмирисва откъм главата, а в ЦСКА тя към този момент е вмирисана до половината.

3. Миналата седмица Славия заслужаваше да ни бие. Тази камила Мено Кох може да го вземат да държи лампа на някоя улица. Бесен съм и по тази причина съм толкоз прочувствен. Виждаме Левски. Взимат чужденци, които сигурно получават доста по-ниска заплата от нашите и играят много по-добър футбол. Откъде ги намират? Стойчо Стоилов да се обади и да попита Наско Сираков дали има някои играчи, които не са съумели да договорят, и да ги докара при нас! До там я докарахме…
Румен Леонидов: Клубът се управлява момчешки


1. Не утвърждавам безусловно. Този треньор при предходния си престой с нищо не сподели, че е първокласен. Смяната тъкмо сред двата мача със Сепси също се оказа съдбовна неточност. Но още по-фаталното е, че новият треньор ще залага на същия метод както и преди – безкрайни центрирания и скучна игра. Вижда се, че двамата ботури начело са отвън всякаква форма и не виждам по какъв начин скоро ще се оправим. Турицов е доста слаб към този момент поредна година и с изключение на да прави кавги не се вижда с нищо друго. Централните бранители никакви ги няма, новият Фаетон тича доста, само че дотам… Просто не считам, че Ел Маестро има нужните треньорски качества, с цел да изведе тима от тази рецесия. Трябваше да пристигна човек с темперамент, който да ги стегне. Според мен някогашният ментор на Славия Загорчич, или някой българин щяха да са по-добри разновидности.

2. Категорично не. Не може измежду нощ да се обаждаш на сърбин, тъй като бил познавал логиката на психиката тук. Първо този тим няма нищо общо с оня, който по този начин нареченият Ел Маестро водеше преди 5 години. ЦСКА се управлява доста момчешки. Синът на Ганчев нека е жив и здрав и да узрее за по-добри решения. И съм сигурен, че това, което излезе, че Саша Илич не е одобрил привличането на Естрада е правилно. Просто тъй като се взима следващият сакат кон, който няма да свърши никаква работа. Ето го Бисмарк Чарлс, който ни донесе купата преди две години и от този момент не е вкарвал, а и съвсем не е играл. Коя частна компания може да си разреши това? Освен хора, които или имат доста непотребни пари, или не знаят по какъв начин да ги ръководят. Разочарован съм от управлението. Съставът ни е трето качество и този сезон не чакам да влезем и в тройката.

3. Щях да кажа, че чакам мача с присвито сърце. Но дори не ми се гледа, тъй като нещата са доста зле. Няма никакъв футбол. Само да не се получи отново някой срам. Дано да стане знамение, само че с тази разрушена защита, мека халфова линия и нахлуване, което отсъства, не виждам по какъв начин ще се случи. Отборът наподобява изцяло обезверен, морално стар. Не желая да виждам този мач, тъй като отново ще си скъсам нервите.
Чезари: Текучеството е признание за неточности


1. Нестор Ел Маестро към този момент беше един път в ЦСКА и си потегли, тъй като не се оправи с това, за което бе нает. По-удачният вид беше Саша Илич да остане да води тима, въз основа на резултатите от предходната година и това че организира лятната подготовка. Той извлече максимума от тези футболисти и не му стигна малко късмет, с цел да стане първенец. Според мен треньорът на ЦСКА би трябвало да е или име, което е потвърдено или да е обвързвано надълбоко с клуба и българската реалност.

2. Относно селекционната политика – някой споделил ли е кой прави селекцията в ЦСКА? Изглежда, че е Стойчо Стоилов зад кадър. Няма нищо неприятно, стига това да е сполучливо. Но практиката към този момент 8 години демонстрира, че този метод на работа няма да донесе резултати в ЦСКА. И това се потвърждава от безкрайното текучество. Всяко лято идват и си отиват по 10 футболисти. Това е признание от управлението, че са направени селекционни неточности. И е извънредно време или методът на работа или хората, които дават отговор за това, да се трансформират. Естествено, Гриша Ганчев си дава парите и има право да си избира кой и по какъв начин да ги харчи. Но него не го ли тормози, че след всички трансферни суми и високи заплати, които дава, за няколко месеца Черно море ни в профил на „ Армията “ за купата, а след това румънският „ гранд “ Сепси ни разпиля в Европа с общ резултат 6:0? А и в двата мача можеше да ни бият и с повече. Аз в действителност не можех да допускам на очите си. Но Сепси гради тим от няколко години, а в ЦСКА текучеството на футболисти и треньори не стопира. Познавайки методите на работа на Гриша Ганчев обаче смяна няма да има. Ще се изчака бурята да отмине и малко по малко да се успокоят нещата. Този филм към този момент сме го гледали. Кучетата си лаят, керванът си върви.

3. Ако играем, както в досегашните мачове, не чакам нищо хубаво за ЦСКА. Трябва да се вземат незабавни ограничения. Ел Маестро е задължен някак да стабилизира тима. И този мач с Лудогорец в действителност е доста комфортен, тъй като една победа може да промени доста настроението и духа в съблекалнята. Защото какво ще стане, в случай че загубим? И него ли ще сменим?
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР