ЦСКА и Спортист Своге завършиха наравно 1:1 в контролна среща,

...
ЦСКА и Спортист Своге завършиха наравно 1:1 в контролна среща,
Коментари Харесай

ЦСКА не успя да бие Спортист Своге в контрола

ЦСКА и Спортист Своге приключиха наедно 1:1 в контролна среща, изиграна през днешния ден. Лидерите в efbet Лига и Втора лига организираха забавен спаринг с добър футбол.Мачът в Своге стартира с поделено превъзходство, като нито един от двата тима не успяваше да вземе самодейността в срещата. Постепенно отборът на Саша Илич взе самодейността в мача и стартира поетапни набези към вратата на Стефано Кунчев. 

Така при една офанзива в 12-ата минута топката стигна до Бисмарк Чарлс, който имаше място за изстрел, само че топката рикошира в гредата. 

Три минути по-късно Спортист получи директен свободен удар вдясно от наказателното поле на Димитър Евтимов, само че отбраната в алено се оправи както при статичното състояние, по този начин и при последвалия ъглов удар. В 16-ата минута Петър Вуцов опитва удар с външен фалц от границата на наказателното поле, само че вратарят на ЦСКА нямаше проблеми да избави. 

В 22-ата минута вратарят на Спортист трябваше да получи здравна помощ след прикосновение с Жеферсон при центране в наказателното му поле. Играта продължи да е равностойна, като малко след приключването на половин час гостите получиха късмет да центрират топката в наказателното поле на Спортист, само че отбраната се оправи при изпълненото статилно състояние от Тибо Вион. 

Хората на Петър Колев отвърнаха с центриране на Аюб Тазути в 33-ата минута, при което всички футболисти се разминаха с топката и тя се озова в обятията на Евтимов.  Десетина минути преди края на първата част Тибо Вион се сблъска крепко със противник и се струпули на земята, като се наложи интервенция на медицинския щаб на гостите, само че французинът бързо се върна в игра. 

В 41-ата минута Спортист организира доста добра офанзива, при която Филип Ангелов изведе Йоан Маринов в наказателното поле, само че Мено Кох се хвърли самоотвержено на шпагат в краката на нападателя и почисти в ъглов удар. 

До края на първата част не се стигна до нови рискове пред някоя от двете порти и по този начин двата тима се отдръпнаха на отмора при нулево тъждество. Втората част стартира малко по-добре за гостите, които даже в 53-ата минута пратиха топката в мрежата на Ивайло Василев, само че бе отсъдена засада и попадението на Браян Морено не бе зачетено. 

Вместо това, в 62-ата минута Спортист Своге поведе, откакто Павлин Чиликов прати топката в мрежата. Той се вклини сред бранителите на гостите и плонжира, засичайки с глава центриране от директен свободен удар на Илия Русинов.  

След този гол отборът на Саша Илич се хвърли в офанзива в търсене на изравнително попадение. Натистък на " армейците " даде резулттат в 75-ата минута. Тогава отбраната на домакините не съумя да почисти една топка от вратарското поле, където до нея стигна Маурисио Гарсез. Никой не противодейства на бразилеца и той с воле с десния крайник вкара топката в мрежата на домакините.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР