Цивилни полицаи в Брягово следят дали се спазва карантината, след

...
Цивилни полицаи в Брягово следят дали се спазва карантината, след
Коментари Харесай

Полицаи в Брягово, следят карантината

Цивилни служители на реда в Брягово наблюдават дали се съблюдава карантината, откакто две дами с позитивни проби за ковид се върнаха от Нидерландия и се прибраха в обитаемото място с такси от летище София. Започнаха да тестват българите, пристигнали от Нидерландия с полети, на които имаше инфектирани с ковид.  Само в петък четирима души с позитивни проби се прибраха с два самолета, напомни Нова тв.

ВИЖ ОЩЕ: Брягово трепери поради 30 наши от Нидерландия

Хората от хасковското с. Брягово, както и от други обитаеми места са обезпокоени. До момента в област Хасково са взети 14 проби. Резултати от тях още няма. Очаква се те да бъдат оповестени на брифинга на Националния щаб.

Само през последната седмица в Брягово от Нидерландия са се върнали близо 30 души. Две дами са с позитивни проби от проби, направени преди да тръгнат. „ Голяма част от тях се пробват да скрият като считат, че като скрият, че имат някаква болест ще реализиран всичко ”, сподели Делчо Митев, кмет на Брягово и ръководител на Национално съдружие на кметствата в България. “Всички тези, които идват на летищата, дали във Варна, София, Бургас, би трябвало наложително да минават прецизен медицински обзор ”, добави кметът на Брягово.

От сдружението на кметствата желаят повече пълномощия за локалната власт, с цел да се управлява по-добре спазването на карантината. „ Когато кметът види, че някой си нарушава карантината,  би трябвало непосредствено да го уточни и с това изтъкване непосредствено той да си понесе наказването, което законът е придвидил в изключителното състояние ”, разяснява Делчо Митев. Общо 172 души са пристигнали единствено с двата полета от Нидерландия в петък, в които е имало четирима позитивни за ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР