Циклама, лавър, хедър и редица други растения могат да украсят

...
Циклама, лавър, хедър и редица други растения могат да украсят
Коментари Харесай

Растенията, които можете да оставите на балкона през зимата

Циклама, лавър, хедър и редица други растения могат да украсят остъкленния ви балкон даже след настъпването на студените месеци. Списъкът с цветя, приспособени към по-ниски температури, е значителен. Все отново е по-добре да изберете най-устойчивите на заледяване типове.

Циклама
6 стайни растения, които цъфтят като луди през зимата
В студената и мрачна зима няма нищо по-добро от ярка цъфтяща градина непосредствено във вашия апартамент. Ярките цветя, които не се опасяват...

Периодът на разцвет на цикламата пада през зимата. Растението изисква специфични грижи. Необходимо е да се полива не в самата саксия, а в чинийка под нея, както и да се отстранят увехналите пъпки дружно със стъблото.

Хедър

Обикновеният хедър изпада в " хибернация " с настъпването на студеното време. В същото време растението резервира цветовете във типа, в който са цъфнали преди началото на зимата.

Хебе

Малък украсителен шубрак, който цъфти през цялата година. Той може да прекара зимата на балкона, защото умерено понася температури до -6 ° C. Остъклените балкони са по-топли даже в средата на зимата.
Растенията които пазят дома от появяването на плесен
Според проучвания, някои растения, които можем да гледаме у дома, са изцяло способни да предотвратяват появат на плесен, посредством н...

Кукуряк (морозник)

Кукурякът в последно време по-често се назовава " коледна роза ". Започва да цъфти в края на есента и приключва едвам при започване на пролетта. Цветята, според от сорта, ще имат розов, бял, зелен или виолетов нюанс. Можете да се опитате да ги отгледате на неостъклен балкон или в градината.

Лавър (дафин)

Лавровото дърво е добре адаптиранокъм температури до + 5 ° C. Но при продължителни студове би трябвало да се реалокира в отопляема стая.

Балконът е положително място за отмора в градска среда. За да създадете красиво и уютно място, където можете да дишате чист въздух и да се любувате на цветята, можете да засадите няколко растения, които се вкореняват и порастват там без проблем.
Tри съществени правила за грижа за стайните растения през студения сезон
Много стайни растения са в положение да се приспособяват до известна степен към съществуващите условия. Въпреки това техните притежатели тр...

Циганче

Това необикновено растение с дълъг интервал на разцвет ще радва с пъпки през цялата пролет и лято. Отглежда се като едногодишно. То се разболява, когато почвата е преовлажнена, само че страда и от суша. Когато влажността на въздуха спадне, паякообразният акар може да нападна цветето, тъй че се предлага от време на време да пръскате цветето с топла вода.

Върбинка

Върбинката може да пораства на балкони във висящи кошници или в кутии за прозорци. Това издръжливо цвете обича цялостно слънце и не изисква всекидневно поливане. Растението има доста разновидности с разнообразни цветови вариации.

Невен
Цветята, които можем да отглеждаме на терасата
Балконните култивиран пространства са желани. Те са нещо, което не доста хора имат, само че нещо, за което доста хора жадуват, освен...

Непретенциозни растения, които виреят на блестящо слънце и рядко поливане. Имат украсителен тип от пролетта до есента. Можете да засеете невен непосредствено в земята. Въпреки студоустойчивостта те не обичат заледяване.

Теменужки

Предлага се в разнообразни цветове. Непретенциозна в развъждането. Предпочитат да порастват на сянка или на полусянка, могат да умрат на слънце. Студоустойчиви, само че не обичат застояла вода в саксии. Те понасят добре пресаждането.

Петунии

Отлично растение за балкони в райони с топъл климат. Петуниите могат да понасят суша и се нуждаят от най-малко шест часа цялостно слънце дневно. Обича песъчливи или глинести почви. Понася добре подхранването.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР