Цигарите лишават тялото от кислород, страдат мускулите и това пречи

...
Цигарите лишават тялото от кислород, страдат мускулите и това пречи
Коментари Харесай

Здравословните навици са важни още в детска възраст

Цигарите лишават тялото от О2, страдат мускулите и това пречи да сме здрави и мощни. А алкохолът убива мозъчните кафези и пречи на децата да поумняват.

Това научиха децата от Центъра за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ към фондация Владиславово по време на полемика със експерти по публично здраве.

Д-р Баева и доктор Божилова от Регионалната здравна ревизия във Варна подчертаха още какъв брой значима за здравето на децата е персоналната хигиена, какви са заболяванията на мръсните ръце и за смисъла на имунизациите в битката с рискови и животозастрашаващи инфекции.

Срещата е в границите на профилактичната стратегия на здравното министерство за предварителна защита на хроничните и незаразни заболявания. Специалистите подчертаха, че рисковите фактори като нездравословното хранене, злоупотребата с алкохол и цигари, са най-вече поведенчески и могат да бъдат повлияни в по-млада възраст.

Затова здравните управляващи разчитат на съдействие с образователните заведения и неправителствените организации като фондация „ Владиславово “, която е един от дългогодишните снабдители на обществени услуги за деца и младежи във Варна. Целта е с общи старания да се сведе до най-малко рисковото държание измежду младежите и да се образуват устойчиви настройки за здравословен метод на живот.

В края на срещата здравните експерти предоставиха на потребителите в ЦОП паста за зъби и здравна козметика./fvladislavovo.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР