Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри образците на изборните книжа за

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри образците на изборните книжа за
Коментари Харесай

ЦИК одобри образците на изборните книжа за вота на 2 октомври

Централната изборна комисия (ЦИК) утвърди образците на изборните бумаги за произвеждането на предварителните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година  

По думите на ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова обнародването на изборните бумаги ще се случи най-рано през някой от почивните дни, в ексклузивен брой на " Държавен вестник ".

70,5 млн.лв. ще струват предсрочните избори на 2 октомври
. Това излиза наяве от план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите, оповестиха от държавния пресцентър. 

Дейностите, които ще се финансират с тях включват:  подготовка и печатане на изборните списъци; закупуване и разработване на н еобходимите изборни бумаги и материали; отпечатване на бюлетините; логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; хонорари на членовете на районните и секционните изборни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; осъществяване на  разяснителна акция за правата и задълженията на жителите и метода на гласоподаване.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР