Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално имената на новоизбраните 17

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално имената на новоизбраните 17
Коментари Харесай

ЦИК обяви официално имената на новите евродепутати



Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи публично имената на новоизбраните 17 български представители в Европейския парламент от създадените избори на 26 май 2019 година Решението на комисията прочете ръководителят на ЦИК проф. Стефка Стоева, която връчи и уверение за избор на всеки един от новоизбраните депутати. Следва обнародването на решението в Държавен вестник.
Свои представители в новия Европейски парламент имат ГЕРБ - шестима, Българска социалистическа партия - петима, Движение за права и свободи - трима, Вътрешна македонска революционна организация - двама и Демократична България - един евродепутат.
Имената на новите евродепутати по азбучен ред са:
Александър Йорданов /ГЕРБ/,
Ангел Джамбазки /ВМРО/,
Андрей Ковачев /ГЕРБ/,
Андрей Новаков /ГЕРБ/,
Андрей Слабаков /ВМРО/,
Асим Адемов /ГЕРБ/,
Атидже Алиева - Вели /ДПС/,
Ева Майдел /ГЕРБ/,
Елена Йончева /БСП за България/,
Иво Христов /БСП за България/,
Илхан Кючюк /ДПС/,
Искра Михайлова /ДПС/,
Мария Габриел /ГЕРБ/,
Петър Витанов /БСП за България/,
Радан Кънев /Демократична България/,
Сергей Станишев /БСП за България/,
Цветелина Пенкова /БСП за България/.
Новите евродепутати на Движение за права и свободи - Илхан Кючук, Искра Михайлова, Атидже Алиева - Вели са действително претендентите от трето до пето място в листата. Поради отхвърли на първите двама - Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, за Страсбург ще заминат идващите трима. Преференциален избор пренареди и листата на Българска социалистическа партия, поради което Сергей Станишев зае второто място след Елена Йончева.
Като неуспех за Българска социалистическа партия дефинира резултата на евроизборите ръководителят на предизборния щаб на "БСП за България " Георги Свиленски. По думите му това няма да се отрази на работата на обединението, която имала твърдо ядро и постоянна поддръжка в личния си електорат. Българска социалистическа партия ще се мъчи да разшири тази поддръжка, сподели Свиленски. Той уточни още, че е удовлетворен от избора на евродепутатие, само че не е удовлетворен от техния брой. "Винаги сме защитавали преференциите и сме заявявали, че крайният суверен е българският народ и се радваме, че подобен огромен брой от нашите гласоподаватели ги е използвал ", разяснява още социалистът.
Александър Йорданов, който стана евродепутат от Съюз на демократичните сили с листата на ГЕРБ, сподели, че "не е влезнал в тези избори с упоритостта непременно да бъде евродепутат, а по-скоро това е било осъществяване на честен дълг към гласоподавателите на Съюз на демократичните сили, с който да помогне на организацията да възвърне своя престиж и позиции в политическия живот ". По думите на Йорданов Съюз на демократичните сили е партията, с помощта на която сега в България има народна власт. В Европарламента Йорданов щял да пази политиката на държавното управление и на демократичните сили и вижда присъединяване си в комисиите по външна политика и вероятно сигурност и обучение и просвета.
В отговор на въпрос Александър Йорданов сподели още, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са постъпили по европейски и са се обединили, какъвто е бил апелът за тези избори на претендента за ръководител на ЕНП Манфред Вебер. "Той доста ясно уточни кои счита за десни, оттова нататък всичко е свободна махленска интерпретация ", уточни новоизбраният евродепутат.
http://glasove.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР