Централната избирателна комисия прие единодушно с 15 гласа „за“ окончателните

...
Централната избирателна комисия прие единодушно с 15 гласа „за“ окончателните
Коментари Харесай

Разпределение на мандатите в 47-ото Народно събрание


Централната изборна комисия одобри единомислещо с 15 гласа „ за “ окончателните резултати от парламентарните избори от 14 ноември. В 47-ото Народно заседание влизат 7 политически обединения, които са преодолели бариерата от 4% за национални избраници.

„ Продължаваме промяната “ ще разполага с 67 депутати. Гласувалите за тази партия са 673 170.

ГЕРБ-СДС ще има 59 депутати. Коалицията е получила 596 456 гласа.

Движение за права и свободи ще има 34 народни представители. А получените гласове са341 000.

Българска социалистическа партия ще разполага с 26 депутати. Партия „ ИТН “ получава 25 мандата. „ Демократична България “ е с 16 народни представители.

Партия „ Възраждане “ ще бъде показана от 13 народни представители.

Лидерът на ГРЕБ Бойко Борисов няма да е народен представител. ЦИК одобри неговото искане да не бъде разгласен за определен от 16-и избирателен регион Пловдив-град и от 25-и МИР София.

За определен народен представител от ГЕРБ-СДС се отхвърли Тодор Тодоров от листата на обединението в Силистра.

ЦИК почете и отводите на трима кандидат-депутати от листите на Движение за права и свободи – Осман Мурадов и Сюлейман Кичиков от 13-и Пазарджишки регион, и на Веселина Радославова от 26-и Софийски регион.

На уеб страницата на ЦИК към този момент е оповестена и окончателната изборна интензивност от парламентарния избор – 40,23%. В изборите за народни представители на 14 ноември са дали своят вот 2669 260 гласоподаватели, действителните гласове са 2 658 503, недействителните 11 315, с " не поддържам никого " са дали своят вот 35 745 души.

След публикуването решенията с резултатите на определените в два многомандатни региона се дава период от 24 часа с цел да посочат пред Комисията от кой регион ще осъществят депутатското си място.

До края на неделния ден - 21 ноември, ЦИК би трябвало да оповести дефинитивно имената на определените за народни представители.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР