Централната избирателна комисия на Русия обяви днес окончателните резултати от

...
Централната избирателна комисия на Русия обяви днес окончателните резултати от
Коментари Харесай

Русия обяви окончателните резултати от президентските избори

Централната изборна комисия на Русия разгласи през днешния ден окончателните резултати от президентските избори, с което бе доказана безапелационната победа на Владимир Путин, съобщи Франс прес.

Президентът Путин получава 87,28% от гласовете, съобщи на конференция председателката на комисията Ела Памфилова.

На изборите, които бяха създадени от 15 до 17 март, е регистрирана изборна интензивност от 77,49%, заяви ЦИК на Русия.

" Това са едни исторически избори ", сподели Ела Памфилова, като означи, че всеки гласоподавател е дал " своя принос за усилването на Русия ".

Освен това председателката на ЦИК означи, че изборите са протекли отговорно, като обърна внимание, че ЦИК е получила единствено " 459 сигнала за нарушавания ".

На изборите Путин имаше трима противници без действителни шансове, които не разкритикуваха нито нахлуването в Украйна, нито репресиите против инакомислещите, в чиято кулминационна точка се трансформира гибелта на опозиционния водач Алексей Навални в пандиза в средата на предишния месец.

Кандидатурата на единствения опозиционер, който се опита да се яви на президентските избори, Борис Надеждин, беше отхвърлена от управляващите.

След като бяха оповестени формалните резултати от изборите, Владимир Путин направи през днешния ден видеообръщение към нацията, което бе излъчено по държавната телевизия.

" Изборите демонстрираха, че Русия през днешния ден е едно огромно сплотено семейство ", сподели президентът.

" Продължаваме дружно по историческия път, който избрахме. Сигурни сме в себе си, в нашите сили и в нашето бъдеще ", съобщи Путин.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР