Централната избирателна комисия излезе с решение след полунощ за броя

...
Централната избирателна комисия излезе с решение след полунощ за броя
Коментари Харесай

ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите

Централната изборна комисия излезе с решение след среднощ за броя на мандатите на партиите в новия парламент.

Коалицията ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще има 75 депутати , или с 20 по-малко, в сравнение с след предходните избори. С първото си явяване на избори партията на Слави Трифонов завоюва 51 места в Народното събрание .

Българска социалистическа партия ще има 43 депутати при 80 в предишното национално заседание. От партиите в предходния парламент единствено Движение за права и свободи ще има повече депутати - 30 , или с 4 повече.

" Демократична България " вкарва в Народно събрание 27 представители , а Коалицията " Изправи се! Мутри вън! " ще има 14 депутати .

От листата с депутати бяха извадени 8 депутати. Двама от ГЕРБ и шестима от Движение за права и свободи. От ГЕРБ това са Бойко Борисов и Павлин Ганчев. От познатите лица на Движение за права и свободи - Хасан Азис и Искра Михайлова няма да влязатв новия Парламент.

50.61% е активносттана тези избори. 790 000 са предпочели машинно гласоподаване. В същото време малко над 33 600 души са дали своят вот с " не поддържам никого ".

Броят на недействителните бюлетини на парламентарните избори е 86 527. Решението на ЦИК би трябвало да се обнародва в " Държавен вестник ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР