Централната банка на Руската федерация забрани на банките да дават

...
Централната банка на Руската федерация забрани на банките да дават
Коментари Харесай

Русия забрани на банките да дават валута в брой

Централната банка на Руската федерация забрани на банките да дават валута в брой на жителите, както и да вършат преводи към сметки в задгранична валута. Това оповестиха от пресслужбата на Централната банка на Руската федерация.

Руснаците могат да теглят средства от банкова сметка в задгранична валута във всякаква сума, само че единствено в рубли. Предходните ограничавания бяха единствено за изтегляне на еквивалент на до 10 хиляди $.

От 12 март средствата, получени като превод от банка отвън Руската федерация, както и от електронни портфейли, могат да се теглят единствено в рубли. Ограниченията ще са в действие до 9 септември 2022 година

По-рано през днешния ден Съединени американски щати не разрешиха вноса на доларови банкноти в Руската федерация. ЕС вече дефинира същото ограничаване за еврото. Валутните запаси на Централната банка на Руската федерация също са блокирани от наказания.

Сегашното решение е доста надалеч от оптимизма на управлението на Русия, че ще се справи с икономическата и финансова обсада. При всички положения този акт ще се отрази мощно отрицателно на десетки милиони руснаци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР