Централната банка на еврозоната остава напълно ангажирана да направи всичко

...
Централната банка на еврозоната остава напълно ангажирана да направи всичко
Коментари Харесай

ЕЦБ се опъна на германския конституционен съд

Централната банка на еврозоната остава изцяло ангажирана да направи всичко належащо в границите на своя мандат, с цел да подсигурява, че провежданата от нея стимулираща парична и лихвена политика ще доближи до всички елементи на еврозоната.

Това съобщи централната банка, откакто през днешния ден Конституционният съд на Германия постанови, че ЕЦБ надвишава част от пълномощията си чрез програмата за закупуване на активи (PSPP, или по-известна като "количествени удобства "), съобщи БНР.

"ЕЦБ се срещна с днешното решение на немският Федерален парламентарен съд по отношение на Програмата за закупуване на активи на обществения бранш (PSPP) ", се показва в ЕЦБ, добавяйки, че по-рано Европейският съд се произнесе по законността на тази стратегия. "Управителният съвет остава напълно зает да направи всичко належащо в границите на своя мандат, с цел да подсигурява, че инфлацията в еврозоната ще се повиши до равнища, съответстващи на средносрочната му цел ".

ЕЦБ също по този начин удостовери, че остава изцяло ангажирана, че "мерките по паричната политика, подхванати в осъществяване на задачата за поддържане на ценова непоклатимост, са трансмитирани до всички елементи на стопанската система и до всички юрисдикции на еврозоната ".

Изявлението е реалност, откакто най-висшият немски съд постанови, че част от сподели, че елементи от Програмата за закупуване на активи на обществения бранш на ЕЦБ не са в сходство с договорите на Европейския съюз.

От тази позиция Конституционният съд на Германия даде на ЕЦБ тримесечен период да поправи програмата си за "количествени облекчения ", с цел да може тя да отговори на условията. В противоположен случай Бундесбанк (немската централна банка) повече няма да може да взе участие в тази стратегия на ЕЦБ, се показва в решението на съда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР