Цените за пътуване с градския транспорт и таксита в Истанбул

...
Цените за пътуване с градския транспорт и таксита в Истанбул
Коментари Харесай

Увеличение с над 50% на цените за пътуване с градски транспорт и такси в Истанбул

Цените за пътешестване с градския превоз и таксита в Истанбул през днешния ден бяха увеличени с над 50 %, предава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, представена от Българска телеграфна агенция.

На съвещание на Координационния център за превоза в Истанбул (UKOME) бе решено цените на билетите за градския превоз да бъдат увеличени 51,52 %.

На съвещанието бe разисквано и признато с болшинство предлагането за нарастване на цените за цените за билетите освен за публичния превоз и за такситата, само че и за транспортите на възпитаници с учебни бусове и на чиновници до работните им места.

Таксата за електронен билет за градския превоз се усилва от 9,90 турски лири на 15 лири, ученическият електронен билет нараства от 4,83 лири на 7,32 лири, учителският електронен билет се усилва от 7,09 лири на 10,74 лири.

Вдигат се и цените за абонаментните карти за градския превоз.

Началната такса на такситата става 19,17 лири (от 12,65 лири), таксата за километър изминато разстояние се усилва от 8,51 лири на 13,75 лири.

Шофьорите на таксита са срещу нарастванията на цените. В знак на митинг представители на таксиметровите водачи напуснаха залата, в която се състоеше съвещанието на Координационния център за превоза в Истанбул, осведоми ТРТ-Хабер. 

Увеличават се и цените за пътувания с метробусите, както и по линията Мармарай.

Цените за пътешестване с публичния превоз в Истанбул бяха увеличени, откакто неотдавна и цените за градския превоз в столицата Анкара скочиха с 50 %.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР