Актрисата Холи Бери поде кампания в подкрепа на жените в

...
Актрисата Холи Бери поде кампания в подкрепа на жените в
Коментари Харесай

Холи Бери поде кампания в подкрепа на жените в менопауза

Актрисата Холи Бери поде акция в поддръжка на дамите в менопауза и дружно с американски сенатори, показаха законопроект за разпределяне на десетки милиони щатски долари за проучвания , предадоха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес.

" Менопаузата би трябвало да престане да бъде източник на позор, би трябвало да можем да приказваме за тази изцяло естествена част от живота ни ", съобщи на конференция във Вашингтон холивудската звезда.

Холи Бери е позната с функциите си във филми като " Бумеранг ", " Х-Мен ", " Не умирай през днешния ден ", " Жената котка " . Изпълнението й в " Балът на чудовището " (2001) й носи " Оскар " за основна роля.

В поддръжка на тезата си актриса, която е на 57 години, описа за неотдавнашна замяна на реплики с нейния доктор, който не смеел да спомене думата " менопауза " от боязън да не я обиди. 

" Менопаузата не е мръсна дума ", сподели сенатор Пати Мъри. " И не е нещо, което Конгресът или федералното държавно управление би трябвало да подценяват ".
Законопроектът, импортиран от авторитетната демократка и още няколко сенатори от двете партии в Съединени американски щати, има за цел да усили федералните проучвания, образованието на лекари и публичната осведоменост за менопаузата.

В средата на март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа документ, с който подреди на администрацията си да трансформира в приоритет дълго подценяваните проучвания в региона на женското здраве, напомня Агенция Франс Прес.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР