Цените на златото се повишиха в сряда, подкрепени от по-слабия

...
Цените на златото се повишиха в сряда, подкрепени от по-слабия
Коментари Харесай

Цената на златото започна да се възстановява на фона на слабия долар

Цените на златото се покачиха в сряда, подкрепени от по-слабия $ и оптимизма на вложителите за вероятно понижаване на лихвените проценти на Федералния запас през юни, макар внезапното повишаване на инфлацията в Съединени американски щати.

Геополитическото напрежение също способства за привлекателността на златото като сигурен актив.

Вчера спот цената на златото се увеличи с 0.8% до $2,174.96 за тройунция, до момента в който фючърсите върху златото в Съединени американски щати се откриха с 0.7% по-високо на $2,180.8. Доларовият показател (DXY) се намали с 0.2 %, което направи златото по-привлекателно за интернационалните купувачи.

Анализаторите допускат, че вложителите в злато се намират в удобна позиция, с капацитет за доста нарастване на цените, в случай че Фед понижи лихвените проценти или опасенията за инфлацията се запазят.

Въпреки неотдавнашния спад в цените на златото металът остава сензитивен към икономическите данни, изключително в светлината на внезапното нарастване на потребителските цени в Съединени американски щати.

Пазарните настройки демонстрират упования за понижаване на лихвените проценти през юни, като геополитическото напрежение също оказва въздействие върху цените на златото. Сега вниманието се насочва към идните стопански индикатори, като продажбите на дребно в Съединени американски щати, показателя на цените на производител и седмичните първични молби за помощи при безработица.

Освен това спот платината, паладият и среброто също означиха облаги по време на дневната търговия през вчерашния ден.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР