Цените на референтните световни марки петрол леко се понижават във

...
Цените на референтните световни марки петрол леко се понижават във
Коментари Харесай

Ключов пазарен проблем за петролните цени остава търсенето

Цените на референтните международни марки нефт леко се намаляват във вторник сутринта след солидния спад през предходните две сесии.

Септемврийските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:17 часа българско време се продава по 78,42 $ за барел, което е с 8 цента по-малко по отношение на затварянето на миналата сесия. В понеделник цената на тези контракти спадна с $1,37 (1,7%) до $78,5 за барел.

Котировките на августовските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг се намалиха с 4 цента и възлизат на $74,11 за барел. В хода на вчерашната сесия те се намалиха с $1,27 (1,7%) до $74,15 за барел.

Цената на петрола приключи на алено в последните две следващи сесии. Негативен фактор за това бяха статистическите данни от Китай, показващи нарастване на Брутният вътрешен продукт на Китай с 6,3% на годишна база през второто тримесечие след повишаване с 4,5% през януари-март. Консенсусната прогноза на специалистите, интервюирани от Trading Economics, предвиждаше нарастване от 7,3%.

" По-слабите от предстоящото макроикономически данни от Китай и реакцията на петролния пазар допускат, че търсенето остава основен пазарен проблем. Ние обаче оставаме градивни и имаме вяра, че разликата сред търсенето и предлагането ще намалее доста през втората половина на годината ", сподели Уорън Патерсън, стратегът на ING Groep NV.

Освен това поевтиняването на суровината бе породено от новината за обновяване на добива в находищата Al-Sharara и Al-Fil в Либия, където производството беше спряно предходната седмица заради митинги.

Във вторник цените се поддържат от прогнозата на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, която планува понижаване на производството на шистов нефт в Съединени американски щати през август до 9,4 милиона барела дневно. Ако прогнозата се оправдае, понижението на добива ще бъде записано за първи път от декември предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР