Цените на петрола възобновиха спадовете си в понеделник, изтривайки над

...
Цените на петрола възобновиха спадовете си в понеделник, изтривайки над
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават низходящия тренд

Цените на петрола възобновиха спадовете си в понеделник, изтривайки над 1% от цената си на фона на терзанията за намаляване на търсенето на горива поради строгите ограничаващи ограничения в доста европейски страни, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,27 $, или 0,42% до 64,26 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,21 $, или 0,34%, до 61,21 $ за барел. И двата сорта поевтиняха с над 6% през предходната седмица.

Резултатите идват на фона на информацията, че Германия счита да удължи строгите си противоепидемични ограничения за пети следващ месец, след броят на новите инфектирани в страната надвиши равнищата, които съгласно управляващите ще доведат до претоварване на лечебните заведения.

„ Реалността е, че към момента сме надалеч от цялостното възобновяване на търсенето. Именно рекордните равнища на понижаване на индустриалния потенциал са главната опора на петролния пазар “, разяснява Стивън Инес от Axi.

По-рано този месец групата на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, известна като ОПЕК+, реши да остави значително непроменени настоящите сега съкращения на производството и през април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР