Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, след като

...
Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, след като
Коментари Харесай

Цената на петрола пада, след като хуманитарни конвои започнаха да влизат в Ивицата Газа

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, откакто филантропични конвои започнаха да влизат в Ивицата Газа, а дипломатическите старания за задържането на спора в актуалните му граници и потушаването му се ускориха, съобщи Ройтерс.

 

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижиха с 60 цента или 0,7 на 100 до 91,56 $ за барел.

 

Американският лек недопечен нефт загуби 61 цента или 0,6 на 100 до 87,47 $ за барел.

 

През предходната седмица и двата сорта нарастнаха с към % за втора поредна седмица заради опасения, че войната в Израел може да излезе отвън надзор и да се популяризира в района.

 

" Израел, под натиска на Съединени американски щати, се съгласи да задържи към този момент сухопътната офанзива против " Хамас ", показва " Ей Ен Зет ризърч " (ANZ Research) в записка до клиентите си. " Това отслабва опасенията, че войната може да се популяризира и в други страни от Близкия изток ".

 

Положително въздействие на пазарите оказва и повдигането на глобите от страна на Съединени американски щати против Венецуела, страна членка на ОПЕК, откакто управляващите там реализираха съглашение с опозицията.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР