Цените на петрола се сринаха в понеделник, слагайки край на

...
Цените на петрола се сринаха в понеделник, слагайки край на
Коментари Харесай

Добри новини: Цената на петрола пада заради страховете, че икономиката се забавя

Цените на петрола се сринаха в понеделник, поставяйки завършек на тридневен растеж, защото вложителите се притесняват, че агресивното повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати ще отслаби световната стопанска система и ще понижи търсенето на гориво, до момента в който укрепващият $ също добави напън.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври изгубиха 1,17 $ или 1,2 на 100 до 95,55 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт спадна с 1,12 $ цента или 1,2 на 100 до 89,65 $ за барел. По различен контракт за октомври спадът е с 1,15 $ до 89,29 $.

И двата сорта нарастнаха предходната седмица от сряда до петък, само че общо за петте търговски сесии изгубиха 1,5 на 100 под натиска на скъпия $ и страховете за спад на търсенето.

„ Нарастващите страхове от световно икономическо закъснение стоят зад спада на петролните пазари “, сподели Тацуфуми Окоши, старши икономист в Nomura Securities.

„ По-високият щатски $ също провокира продажби на нови цени “, сподели той.

Доларовият показател се увеличи до петседмичен връх в понеделник, откакто президентът на Федералния запас на Ричмънд Томас Баркин сподели, че „ желанието “ измежду централните банкери е към по-бързо, авансово заредено нарастване на лихвените проценти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР