Цените на петрола се повишават в четвъртък сутринта, възстановявайки се

...
Цените на петрола се повишават в четвъртък сутринта, възстановявайки се
Коментари Харесай

Цената на петрола се възстановява след вчерашния спад

Цените на петрола се покачват в четвъртък сутринта, възстановявайки се от умерения спад предния ден, който бе породен от данните за внезапното нарастване на стоковите запаси от суровината в Съединени американски щати предходната седмица.

Априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:15 часа българско време нарастват с $0,37, до $85,75 за барел. В хода на търговията в сряда тези договори поевтиняха с $0,20 (0,2%) до $85,38 за барел.

Цената на мартенските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 79,18 $ за барел, което е с 0,59 $ повече от края на миналата сесия. Ден по-рано тези договорът поевтиняха с $0,47 (0,6%) до $78,59 за барел.

Както стана известно от отчета на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, оповестен в сряда, комерсиалните петролните ресурси в страната са скочили с 16,28 милиона барела предходната седмица. Стоковите ресурси от бензин са намалели с 2,32 млн. барела, а на дестилатите - с 1,28 млн. барела.

Експертите чакаха нарастване на петролните ресурси с 2 млн. барела, на бензина - с 1,5 млн. барела, на дестилатите - с 1 млн. барела.

В същото време Министерството на енергетиката изясни, че данните за петролните ресурси включват промяна нагоре в размер на 1,967 милиона барела дневно, или към 14 милиона барела за цялата седмица.

Мат Смит, старши анализатор в Kpler, сподели в изявление за MarketWatch, че корекцията " е резултат от предходно подценяване на вноса и производството и надценяване на износа или успеваемостта на рафинериите ".

Междувременно Международната организация по енергетика (МАЕ) в месечния си отчет увеличи прогнозата си за напредък на търсенето на нефт през 2023 година. Анализаторите покачиха оценката си за търсенето през 2022 година по отношение на предходния отчет със 107 000 барела, до 99,96 милиона барела на денонощие, до момента в който прогнозата за 2023 година беше нараснала с 202 000 барела, до рекордните 101,92 милиона барела дневно. Така през актуалната година МАЕ чака нарастване на търсенето на нефт в света с 1,96 милиона барела дневно против 1,87 милиона барела дневно месец по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР