Цените на петрола се понижиха в понеделник, след като по-рано

...
Цените на петрола се понижиха в понеделник, след като по-рано
Коментари Харесай

Петролът тръгна надолу след новината за среща между Байдън и Путин


Цените на петрола се намалиха в понеделник, откакто по-рано потеглиха нагоре. Тва се случва на фона на информацията за нови дипломатически старания за разрешаване на рецесията в Украйна.

По рано през днешния ден от кабинета на френския президент Емануел Макрон оповестиха, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин са постигнали кардинално сделка за Украйна. Това ще стани при изискване че Русия не нахлуе в западната си съседка, съобщи " Ройтерс "

Преди новината фючърсите на суровия Брент и Американския лек недопечен нефт нарастнаха с повече от 1 $ за барел при започване на азиатската търговия, защото рецесията в Украйна заплашва да наруши износа на съветски енергоносители за Европа.

Впоследствие те се намалиха до 93,14 $ за барел. което е, спад от 40 цента или 0,4%, по отношение на равнищата от петък, откакто по-рано допряха 95 $, до момента в който фючърсите на американския недопечен нефт спаднаха с 28 цента до 90,79 $ за барел, по отношение на предходния връх от 92,93 $. Пазарите в Съединени американски щати ще бъдат затворени в понеделник за празника на Деня на президентите.

„ Ако се реализира съветска инвазия, както предизвестиха Съединени американски щати и Англия през последните дни, фючърсите на Брент могат да скочат над 100 долара/барел, даже в случай че бъде реализирана договорка с Иран “, уточни анализатор от анализатор на Commonwealth Bank, добавя организацията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР