Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия

...
Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия
Коментари Харесай

Петролът поскъпна заради задаващи се протести в жп транспорта в САЩ

Цените на петрола поеха нагоре в ранната търговия в Азия през днешния ден, като вложителите балансираха сред отслабналото търсене, най-много поради продължаващите локдауни в Китай, и евентуалните проблеми с доставките предвид на задаващите се митинги в жп превоза в Съединени американски щати, най-големият консуматор на недопечен нефт в света, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, с доставка през октомври нарастнаха с 2 цента, или 0,04 на 100 до 94,12 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт добави 18 цента или 0,2 на 100 до 88,66 $ за барел.

Международната организация по сила разгласи в сряда, че чака всеобщо прекосяване от газ на нефт за отопление. Агенцията счита, че за тази цел ще бъдат употребени към 700 000 барела на ден в интервала октомври-март, което би било двойно повече от същия интервал на предходната година.

Тази прогноза, дружно с оценките на ОПЕК за слаб растеж на добива, поддържа пазара, само че данните от Съединени американски щати за увеличени ресурси на недопечен нефт и петролни дестилати задържат растежа на цените.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР