Цените на петрола паднаха, след като беше съобщено, че Обединените

...
Цените на петрола паднаха, след като беше съобщено, че Обединените
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след спекулации, че ОАЕ излизат от ОПЕК

Цените на петрола паднаха, откакто беше обявено, че Обединените арабски емирства обмислят да изоставен ОПЕК и да стартират да изпомпват на повече нефт , показва " Ройтерс ".

Впоследствие обаче източник, осведомен с въпроса, опроверга тази информация, обявена за първи път от в. " Уол стрийт джърнъл ".

Фючърсите на суровия нефт Brent се намалиха със 71 цента, или с 0,8%, до 84,04 $ за барел до 14:56 GMT. Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) пък спаднаха с 57 цента, или 0,7%, до 77,59 $. И двата индикатора бяха спаднали с над 2 $ преди опровергаването на новината.

Запознат с въпроса източник обаче съобщи, че изказванието, че Обединените арабски емирства обмислят да изоставен Организацията на страните експортьорки на нефт, е " надалеч от истината ".
 ОПЕК+ резервира производството на нефт
ОПЕК+ резервира производството на нефт

Решението бе предстоящо

Въпреки че тази седмица цените на петрола се покачиха от мощните китайски стопански данни, което даде очаквания за напредък на търсенето на нефт, през днешния ден това покачване беше съвсем изцяло заличено.

" Причината беше информацията на WSJ поради опасения, че това може да повлияе на договорката за понижаване на производството на ОПЕК+. ОАЕ и Саудитска Арабия са двете страни със забележителен свободен потенциал ", изясни анализаторът Джовани Стауново.

В Китай през февруари интензивността в бранша на услугите се разшири с най-бързия ритъм от шест месеца насам, набъбна и индустриалната интензивност. Очаква се вносът на съветски нефт по море в Китай да доближи рекордно високо равнище този месец.
 Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт
Европейски Съюз одобри таван от 60 $ за съветския нефт

" Политико ": $60 е по-висока цена от тази, на която Русия продава и Путин може да отхвърли хода на Запада като неправилен

Най-големият вносител на нефт в света става все по-амбициозен с задачата си за напредък от 6% до 2023 година

Пазарът като цяло подцени 10-ата поредна седмица на повишаване на запасите от недопечен нефт в Съединените щати, защото рекордният експорт на американски недопечен нефт докара до по-малко нарастване спрямо последните седмици.

Междувременно анализатори чакат доларът да отслабне през идващите 12 месеца , което би направило деноминирания в долари нефт по-евтин за притежателите на други валути.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР