Цените на жилищата в Обединеното кралство отбелязаха двуцифрен ръст през

...
Цените на жилищата в Обединеното кралство отбелязаха двуцифрен ръст през
Коментари Харесай

Ръст на цените на жилищата във Великобритания с близо 11% през май



Цените на жилищата в Обединеното кралство означиха двуцифрен растеж през май предвид на засилената интензивност на пазара на парцели, демонстрират данни, оповестени от огромната английска ипотечна компания Nationwide Building Society.

Цените на жилищата набъбнаха през май с 10,9% на годишна база след покачване със 7,1% през април през май, като това е най-голямото нарастване от август 2014 година

На месечна база покачването на жилищните цени се забави до 1,8% от 2,3% през април, само че все пак съставлява повишаване за втори следващ месец.

Средните цени на жилищата в Обединеното кралство се покачиха през май до рекордните 242 832 паунда.

Робърт Гарднър, основен икономист на Nationwide Building Society, съобщи, че интензивността на пазара на жилища евентуално ще остане много динамична през идващите шест месеца вследствие на удължаването на така наречен " гербов данък " и спомагателната поддръжка за пазара на труда, включена в бюджета на страната.

Гербовият данък в Англия се заплаща единствено върху парцели на стойност над 125 000 паунда. Този данък важи както за къщи, по този начин и за жилища и би трябвало да се заплати, без значение дали се заплаща цялостната цена на жилището на веднъж или чрез ипотека.

Тъй като броят на домовете на пазара е стеснен, има опция годишният напредък на цените на жилищата да се форсира в допълнение през идващите месеци, изключително като се има поради ниската база за съпоставяне при започване на лятото на предходната година, добави Гарднър.

Поради въведеният първи противоепидемичен локдаун през предходната година жилищните преводи спаднаха през април 2020 година до рекордно ниско равнище. Активността обаче набъбна към края на предходната година и с настъпването на 2021 година

Гарднър означи, че смяната на желанията за жилища продължава да подтиква интензивността, като хората преоценяват потребностите си след пандемията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР