Цените на жилищата в Дания падат за седми месец. Спадът

...
Цените на жилищата в Дания падат за седми месец. Спадът
Коментари Харесай

Пазарът на жилища в още една скандинавска страна потъва

Цените на жилищата в Дания падат за седми месец. Спадът към този момент доближи 10% по отношение на пика през юни. Поводът за срутва е бързо възходящите лихвени проценти и високата инфлация на потребителските цени, написа Bloomberg.

Дания е изправена пред някои от същите провокации като Швеция, която стана емблематичен образец за това по какъв начин пазарите на парцели започнаха да потъват, след покачването на лихвите. Все отново спадът на жилищния пазар на страната стартира по-късно и към този момент е по-малко внезапен от спада с към 15% в другата скандинавска страна.

Датската централна банка увеличи лихвените проценти за пети пъти единствено в границите на седем месеца, с цел да наблюдава покачванията в еврозоната.

Цената на къщите са паднали с 1% през януари, по отношение на предходния месец и стойностите на жилищата към този момент се върнаха към равнищата, следени за последно преди две години, съгласно данни, оповестени от Boligsiden. Данните не включват обаче цените на жилищата.

" Цифрите още веднъж мрачни ", съгласно Мира Нилсен, икономист в най-големият ипотечен заемодател в Дания Nykredit,. " Пазарът на жилища е под напън и цените се приспособяват бързо към новата действителност на лихвените проценти. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР