Цените на чадъри и шезлонги ще са по-евтини тази година

...
Цените на чадъри и шезлонги ще са по-евтини тази година
Коментари Харесай

Сянката на плажа може да е и без пари

Цените на чадъри и шезлонги ще са по-евтини тази година от 50 до 100%. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова пред Нова тв. Това е станало допустимо след решение на Министерски съвет да понижи концесионанта такса на плажовете, в случай че концесионерите смъкват цените. Очакваме техните оферти до на следващия ден, 1 юни, сподели Балтова. Тя чака, че може да има чадъри и шезлонги и без пари, при всички случаи цените ще са ниски.

Според Балтова, туристическият сезон е по-труден спрямо предходната година. Но хората от сектора са подготвени да посрещнат и българи, и чужденци.

Водят се дипломатически диалози за съветските туристи.

За целия туристически бранш има обезпечен задоволителен брой ваксини. Това е един от детайлите за " Добре пристигнали " в България, уточни Балтова. Според нея скоро ще има доста висок % имунизирани в туризма.

Обмисля се въвеждането на безвъзмездни антигенни проби на границите. Първоначално това ще бъде за избрани страни и на летищата, уточни Балтова.

Със прилежащите страни Балтова е " за " да отпаднат писиар тестванията на вход и на излаз. Между България и Румъния този въпрос към този момент е решен, напомни още министърът на туризма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР