Цените на акциите в САЩ достигнаха най-ниската си стойност от

...
Цените на акциите в САЩ достигнаха най-ниската си стойност от
Коментари Харесай

Големи разпродажби на акции потопиха борсите в САЩ

Цените на акциите в Съединени американски щати доближиха най-ниската си стойност от началото на годината след масирани разпродажби. Очакванията за високите лихви са главната причина за терзанията на вложителите, защото те считат, че това ще подкопае международния напредък. В композиция с войната в Украйна и нарушените доставки терзанията стават още по-големи. Сред най-пострадалите от разпродажбата бяха софтуерните акции. Индексът Nasdaq загуби близо 4% и към този момент публично се намира в мечи пазар от старта на 2022 година - повече от 20% спад от последния връх. Компании като Гугъл и Apple също изгубиха стойност, по 2% и 3% надлежно, до момента в който бенчмаркът S&P 500 се завърна под кота 4000 за пръв път от май 2021 година
Технологичният Nasdaq 100 е на най-ниското си равнище за последната година.
В Азия и Европа обстановката не е по-различна. Акциите във Франция и Германия също регистрираха спад от към 2-3%, само че към момента не са достигнали равнищата от преди към месец, въпреки че по всичко наподобява, че може скоро да се доближи ново дъно. Във вторник котировките на DAX и CAC 40 се покачват с към 1% през днешния ден. Пазарите в Азия затварят днешната сесия в алено. Акциите в Хонконг се търгуват на най-ниските си равнища от 2016 година насам.

Като цяло " пътят на най-малкото противодействие остава надолу за световните пазари на акции ", написа в отчет Брайън Прайс, анализатор в Commonwealth Financial Network. " Дните на пазарния удар занапред стартират ", споделя пред WSJ Анди Капирин, основен капиталов шеф в RegentAtlantic, капиталов консултант. " Продължаваме да чакаме нестабилна пазарна среда с нараснала волатилност ", пишат в разбор икономисти на Bank of America Merrill Lynch.

Какво се случва
Реклама
Пазарите са разтърсени от няколко страни тази година, което води до терзания за вложителите. Инфлацията съвсем на всички места се повишава с най-бързия си ритъм от десетилетия, заплашвайки да изяде корпоративните облаги и да понижи потребителските разноски. Икономическият напредък се забавя. Федералният запас стартира това, което анализаторите чакат да бъде най-агресивната акция за стягане на паричната политика от 80-те години на предишния век - нещо, което доста вложители считат, че може да насочи американската стопанска система към криза.

Перспективите за световната стопанска система също наподобяват все по-непредвидими. Веригите за доставки са на ръба на колапс от няколко години. Ограниченията в Китай, ориентирани към ограничението на Коронавирус и спора сред Русия против Украйна, ускоряват терзанията за световния напредък. Данните за търговията на Китай за първите три месеца от 2021 година към този момент демонстрират спад от към 5%. На фона на тази неустановеност не е изненадващо, че пазарите са толкоз нестабилни.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР