Цената на Сиела Норма за допълнителните машини е повишена три

...
Цената на Сиела Норма за допълнителните машини е повишена три
Коментари Харесай

Росица Матева: Можем да проведем изборите само с наличните машини

" Цената на " Сиела Норма " за спомагателните машини е нараснала три пъти, публичната поръчка е прекъсната. По предходния контракт няма обособена разбивка на доставка и обособен превоз ".

Това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS Росица Матева, представител и зам.-председател на ЦИК.

Тя съобщи, че ЦИК би трябвало да разгласи нова социална поръчка.

" Ние сме обвързани с този снабдител, решение е да се проведат изборите единствено с наличните машини в България, които са 9 600. Опитваме се да намерим метод да се споразумеем и да намерим излаз от обстановката ", добави тя и съобщи, че при добра организация с машините и в най-големите секции могат да гласоподават всички.

Матева бе безапелационна, че с хартия няма да се гласоподава, само че е допустимо това да се случи, единствено когато машината спре по непредвидени условия.

В предаването Веселин Тодоров, изпълнителен директорр на " Сиела Норма ", съобщи, че дали пояснение за всеки разход в най-големия подробност. и добави, че е значимо решението да се случи до края на седмицата, тъй като наближава миг, в който няма да може нищо да се направи.

" Сумата е 14 милиона. Най-големите разноски са за логистика, техници на място, складова активност, произвеждане на машини ", заключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР