Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и

...
Цената на природния газ ще поскъпне с между 13 и
Коментари Харесай

Негативен обрат! Колко поскъпват газът и водата

Цената на природния газ ще нарастне с сред 13 и 20% от 1 април.

Това демонстрират предварителните планове на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Заради това се чака и увеличение на цената на парното и водата, заяви Българска национална телевизия.

КЕВР понижи първичната прогноза на " Булгаргаз " за растеж на цените на газа с 58%. По-рано бе оповестено, че покачването ще е 13,55 на 100.

" Тази цена ще бъде закрепена в утрешния ден, само че се надявам да няма съмнения сред през днешния ден и на следващия ден ", сподели ръководителят на КЕВР Станислав Тодоров.

Именно това обаче се случи - цената на интернационалните пазари скочи няколко часа по късно с 15% и КЕВР най-вероятно ще усили с близо 20 на 100 цената на газа от 1 април, заяви Българска национална телевизия.

Според изчисленията на Асоциацията на топлофикационните сдружения у нас това би нараснало цената на парното и топлата вода от май с сред 13 и 50%. Причината е, че природният газ нараства за следващ път. Само от началото на отоплителния сезон растежът е 65%. Ще има нарастване и на цената на водата.

Ще имаме разнообразни ценови решения и разнообразни ценови условия за другите ВиК и другите топлофикационни сдружения, добавя Станислав Тодоров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР