Цената на петрола се повишава до края на годината, смята

...
Цената на петрола се повишава до края на годината, смята
Коментари Харесай

Очаква се цената на петрола да скочи

Цената на петрола се покачва до края на годината, счита анализаторът на петролните пазари Дентон Кинкуерна пред БНР. Леко ще се повиши цената на черното злато и това ще се случи до края на годината и при започване на идната, предвижда експертът.

По мнение на Кинкуерна сегашната цена от 50 $ за барел балансира пазара. Много банки плануват цената на американския недопечен нефт да доближи към 55 - 60 $ за барел през 2017-а година.

Цените от първото полугодие от 48 $ за барел няма да се запазят още дълго, счита Конкуерна. Той планува цената да стигне до 50-55 $ за барел до края на годината и 60 при започване на 2018 година

Сериозно отражение върху цените на петрола и върху доставките поради рецесията в Персийския залив, разяснява още Кинкуерна.

За цените на втечнения природен газ Катар имат по-голямо въздействие на пазара, само че все още там доставките са обезпечени и не се следят усложнения, увери анализаторът.

Дентон Кинкуерна не има вяра през 2017-2018 да има доста дълбоки изследвания за шистов газ.

Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация пък счита, че към сегашния миг рецесията в Персийския залив не е повлияла съществено върху цените на петрола. Това би могло да е от изгода на огромните компании, с цел да пренаредят пазара.

Според българският анализатор при сегашните цени съществува прочут баланс сред доставка и търсене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР