Цената на новите автомобили ще се повиши, тъй като автомобилните

...
Цената на новите автомобили ще се повиши, тъй като автомобилните
Коментари Харесай

Употребяваните автомобили продължават да поскъпват! Докога?

Цената на новите коли ще се увеличи, защото автомобилните производители ще се опитат да минимизират вредите, получени по време на пандемията. Това са планирани данни на експерти от австрийския авто клуб ÖAMTC, само че това е добре известно от информацията на профилираната преса през последните месеци.

По-интересно за нас българите е какво се случва с използваните коли в Европа. Статистиката демонстрира, че цените на използваните коли от всеобщия сегмент от класове B и C през септември и октомври нарастват с от 4 до 14% по отношение на аналогичния интервал на предходната година.

През май 2021 година междинната цена на използвана кола в всеобщия сегмент е била 5 200 евро. До края на лятото тази междинна стойност се усилва с 1,2%, само че през есента цените на използваните коли започнаха да порастват лавинообразно. Стигна се до такава степен, че през октомври междинната цена на всеобщ използван автомобил е по-висока с 14,4%.

Анализаторите в бранша обаче са на мнение, че спад скоро няма да има, само че нарастването на цените не може да е безпределно. В последна сметка, пазарът се диктува, както от предложение, по този начин и от покупателната дарба на популацията.

А както знаем, у нас тя е ниска, тъй че може да се предвижда, че повишаването на използваните коли няма да продължи дълго, а към средата на идната година още веднъж се чака нормализиране на цените, които въпреки всичко ще останат по-високи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР