Целувките са разкошен фин десерт - въздушно леки, сладки като

...
Целувките са разкошен фин десерт - въздушно леки, сладки като
Коментари Харесай

Всички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувки

Целувките са луксозен тънък десерт - въздушно леки, сладки като мед и красиви като картина.

Натрупани на куп като внушителни планини върху плодови пити, снежнобели и хрупкави върху дребните петифури или бледобежови и лепнещи на езика като съпровод за чая, целувките са обичани съвсем на всички.

Не всеки обаче се взема решение да ги прави. Сплескват се, тестото се разтича; лепнат; би трябвало ти чук; с цел да ги строшиш - ето ви единствено част от недоволствата. И все пак тестото за целувки е леснопостижимо. Почти 99 % от неуспеха при него се дължат на незадоволителното разтрошаване на белтъците.

Запомнете: Не е допустимо да разбивате тесто за целувки повече, в сравнение с е належащо, а другите проблеми, да вземем за пример температурата на фурната и дребното време за печене, са лесноотстраними. Последвайте дадените препоръки малко по малко и сигурно ще съумеете.

Колко доста хитринки!

Сега ще ви представим другите типове целувки и тяхната приложимост, в това число потребни препоръки за шприцоване и оформяне. Шприцоването е доста потребно умеене и е доста по-бързо и по-чисто от разточването, също така дава професионален тип на десерта, въпреки че от време на време се избира домашният аспект, изключително за завършени с лъжица целувки.

 Сладки Целувки

Основното за целувките

Тъй като целувките, изключително огромните, имат наклонност да лепнат, оризовата хартия е подобаваща за тяхното оформяне. Когато целувките се изпекат, откъснете хартията към дъното им, само че я оставете залепнала по тях. Пергаментът за печене е фантазията за всяка стопанка - не залепва, а фолиото е допустим вид, в случай че бъде квалифицирано, както би трябвало. То се намазва леко с лой и се поръсва с брашно.

Прибори

Има една доктрина, че в случай че натриете медна купа с лимонен сок и разбиете в нея белтъците, те реагират с тях и с киселината и се получава пухкава примес. Няколко опита с елементарна телена бъркалка за яйца, ръчен миксер и електрически миксер в разнообразни купи - медна, пластмасова, от неръждаема стомана и от стъкло, не демонстрират никаква разлика в размера и пухкавостта.

Продукти

Пудрата захар е най-подходяща за леки, въздушни, бели целувки, а сместа от пудра и елементарна захар, употребена за целувки по готварски (правени от професионалните готвачи), дава по-тебеширена текстура и задържа формата на целувката повече време. Меката кафява захар дава целувки с неясно бежов цвят и усет, сходен на карамел. Ако желаете целувките да засъхнат по-добре, използвайте примес от равни елементи кафява захар и пудра захар.

Твърди се, че 1 ч.л. оцет или лимонен сок оказва помощ на белтъците да станат по-обемни при разтрошаване. Може не всеки път да слагате тази киселина, въпреки че тя сигурно няма да навреди на сместа. Има и една доктрина, че не трябва да се разрушават доста пресни белтъци. Наистина леко престоялите белтъци са по-лесни за разтрошаване на ръка, по тази причина не ги подценявайте.

Замразяване и печене

 Домашни цлеувки Снимка: цветослава киркова

Опечената, хрупкава и суха целувка се резервира дълготрайно време. Само би трябвало да я сложите в херметически затворена кутия или в пликче, сходно на бисквитите. Меките опечени целувки, като да вземем за пример тези за върху къс, могат да стоят 1-2 дни в хладилника, само че губят хрупкавата си коричка. Суровото тесто за целувки се замразява чудесно и може да се опече, без да се размразява - да вземем за пример върху къс.

Как да проверим дали са подготвени?

Опечените целувки би трябвало елементарно да се вадят от тавата. Ако са леки и сухи, само че лепнат, разчупете една: карамелоподобната среда може да бъде вкусна, само че напълно сухите целувки се резервират по-добре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР