Целулитът представлява структурни промени в подкожния мастен слой, водещи до

...
Целулитът представлява структурни промени в подкожния мастен слой, водещи до
Коментари Харесай

Целулитът е породен от хормонални смущения

Целулитът съставлява структурни промени в подкожния мастен пласт, водещи до нарушение на микроциркулацията и придвижването на лимфата. Той може да се характеризира като „ застойни феномени в мастната тъкан, водещи до нейната дистрофия “ (лошо функциониране). Лекарите нариичат това събитие „ гиноидна липодистрофия “, което в превод от латински значи „ дистрофия на мастните тъкани при дамите “. Много лекари не считат целулита за болест.

Има разнообразни типове целулит. Този от вида „ конски бутчета “ се образува заради хормонални нарушавания. За да се избавите от този тип целулит е добре да приложите диета с изборно ограничение на въглехидратите. Правете и лимфен четков масаж на цялото тяло, както и се движете повече.

Целулит, подбуден от нарушение на капилярното кръвообращение на горните и долните крака, е вторият тип на страданието. Характерен признак при него е несъразмерната сензитивност към студа, зиморничавост, изстиване на краката, ръцете и върха на носа. При него също е добре да се приложат нагоре посочените дейности и диета, с цел да се отстрани.

Затлъстяване на горната част на тялото или „ кортизолово “ напълняване:

Признаци: Често се съпровожда от чувство за непрекъсната топлота и нараснало изпотяване.

Причини: Повишено равнище на кортизол при непрекъснато преяждане и/или при лекуване с препарати въз основата на кортизона.

Какво да се прави: Ограничаване на общата калоричност на храната. Върнете се към обикновено хранене, не преяждайте и по опция не използвайте медицинските препарати, станали причина за поява на несъразмерна лой. Това може да ви върне към естественото ви тегло, при изискване, че тези препарати не са довели до трайни нарушавания.

Наследствено фамилно напълняване:

Признаци: Склонността към напълняване се демонстрира в избрани моменти от живота: вследствие на детски заболявания, душевен разтърсвания, омъжване, бременност и след това последователно прогресира. Носи унаследен темперамент, другите членове на фамилията може да имат сходни особености на фигурата. Другите отличителни белези на това положение са киселините в стомаха, хълцането, оригването, нарасналото газообразуване след храна, постоянно се следят унесеност и обща зиморничавост.

Причини: Наследствената цялост включва минимум две аргументи: 1. Лошо действие на панкреаса – въглехидратите се преориентират най-вече към попълването на запасите от лой. 2. Забавено консумиране на мазнината от запасите, заради загуба на отделящите мазнината бета-рецептори и „ мързела “ (хипофункцията) на щитовидната жлеза.

Какво се прави: Лечение на аргументите – нарушаванията на активността на задстомашната и житовидната жлези. Изберете диетична тактика със строго ограничение на въглехидратите или изборното им понижаване.

При този тип напълняване за контролиране на обмяната на веществата хомеопатите предлагат препарата Каркареа карбоника 9СН – два пъти на ден, по 5 зрънца. Освен това поучават по време на диета, вместо закуска или дружно с нея, да се изяжда 1 грейпфрут. Вторият подобен плод за деня да се изяжда в комфортно време, да вземем за пример след вечеря, която да бъде не по-късно от 19 ч.

Голямото нервно напълняване:

Признак: Мазнината обгръща всички елементи на тялото – лице, шия, гърди, стомах, бедра, седалище.

Причини: те са душевен. Депресивните положения водят до разстройство на общото равновесие в организма и до мощно нарушение обмяната на веществата. Като предписание нервното напълняване поражда вследствие на внезапен душевен потрес. Често се съпровожда с булимия (непрекъснато импулсивно ядене), която на собствен ред е могла да бъде предшествана от анорексия (прекомерно гладуване).

Какво се прави: Незабавно се обърнете към експерт (психиатър или психолог) за лечение на булимията. Лекувайте нервната система, може да се употребява и рефлексотерапия за усмиряване. Винаги имайте подръка ябълка, пресни зелеви листа или морков, с цел да заситите вълчия си апетит, когато нещо или някой ви изнерви.

Вижте още ⤵️

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР