Целулитът е една от най-неприятните женски грижи – постоянно следиш

...
Целулитът е една от най-неприятните женски грижи – постоянно следиш
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни, ако искате да се отървете от целулита

Целулитът е една от най-неприятните женски грижи – непрекъснато следиш дали и къде го има, внимаваш какво ядеш, с цел да не се появи, обличаш се, тъй че да не се вижда, даже и не всеки път да ти комфортно, чудиш се дали половинката го вижда...

Всъщност, целулитът се появява в резултат на насъбрани мазнини и течности и съставлява дребни вдлъбнатини по кожата. Потърпевши от него са най-често бедрата и дупето. Казахме, че повода за него е натрупването на избрани детайли и тъкмо заради тази причина, в случай че ги няма, няма да го има и целулитът. Ключът към изгубването му е да не прекалявате с мазнините и въглехидратите и с храните, които ги съдържат.

Преработените меса, които са прелестни мезенца, съдържат доста мазнини и други нездравословни субстанции, които спомагат за образуването на така наречен портокалова кожа. Това са другите кренвирши, наденици, колбаси, шунка, бекон и т.н.

 Вредни храни

Един от най-големите врагове на кожата е рафинираното пшенично брашно. То се съдържа в доста храни, които по-голямата част от хората употребяват всекидневно. Измежду тях са хлябът, оризът, пастата и всевъзможни бисквитки и крекери. Опитайте да ограничите потреблението им.

Сред съставките, които използваме всекидневно по всевъзможен вероятен метод и които обаче са причина за образуването на целулит, е солта. Колкото и вкусна, толкоз и нездравословна. Прекалената ѝ консумация пречи на някои процеси в организма, което провокира забележими последици, едно от които е точно целулитът.

 Преработени храни

Млечните артикули също попречват премахването на целулита, изключително тези с наситени мазнини. Ако не можете да се откажете или да намалите потреблението на обичаните млечни храни, то най-малко избирайте такива с по-ниска масленост.

Различни сосове, които са неустоимо вкусни и придават друг усет на ястията са огромно прелъщение. Те обаче също не би трябвало да са част от ежедневното ви меню. Майонезата, кетчупът, горчицата, както и останалите от този вид, могат да попречат на премахването на целулита.

 Майонеза

Натрупване на мазнини може да се получи и от прекомерно честата консумация на захар и захарни произведения. Знаем, че обичате сладко, само че захарта е нездравословна, и то освен за кожата, а и за организма като цяло. Опитайте да я ограничите.

Със захарта е обвързван и идващият провинен за целулита, а точно газираните питиета. Спрете газираното, тъй като с изключение на нездравословни въглехидрати и доста калории, то съдържа и куп други неподходящи за организма съставки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР