Целта на коалицията Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил

...
Целта на коалицията Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил
Коментари Харесай

Петков&Василев посочиха какво да се направи, за да няма шокова цена на тока

Целта на обединението „ Продължаваме промяната “ на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев е да бъде първа политическа мощ на изборите на 14 ноември. Това обявиха двамата на среща със симпатизанти във Велико Търново. Петков и Василев оповестиха и какви неотложни ограничения би трябвало да вземе страната, за превъзмогване на енергийната рецесия.

Три неща би трябвало да бъдат направени, с цел да няма шокова цена на електрическата енергия през зимата, съобщи Асен Василев в отговор на въпрос на БНР какви неотложни ограничения би трябвало да предприеме служебното държавно управление за преодоляване на рецесията с цената на тока за бизнеса:  

„ Трябва да си вземем евтиния азерски газ, би трябвало да си пуснем каскадите един гигават – това единствено по себе си фрапантно ще стабилизира цените. Трябва да се пуснат дълготрайни шестмесечни или дванадесетмесечни контракти, които да покриват 80 % от потреблението “.  

От „ Продължаваме промяната “ ще водят договаряния за ръководство и следизборно коалиране с всички партии, като изискванията към ГЕРБ са най-тежки, показаха Петков иВасилев: 

„ Признаваме, че раздадохме 2 милиарда на 20 индивида през Българската банка за развиване и в никакъв случай това няма да се случва повече при нас и хората, които са взели участие в това разпределяне, ще си понесат тяхната отговорност “, съобщи Петков. 

„ И ще бъдат наказани, и ще влязат в пандиза “, добави Василев. 

На въпрос на БНР по какъв начин ще се финансира предизборната акция на „ Продължаваме промяната “, Кирил Петков съобщи, че ще е напълно от дарения: 

„ Всичките дарения идват от хора, които покриват нашия аршин. Повечето са от ITфирми в София, притежателите на тези компании “, уточни Петков. 

Петков и Василев отхвърлиха изказванията на някогашния министър председател Бойко Борисов, че при ръководството на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев задграничните вложения са намалели фрапантно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР