Целта на България е до 2040 година да има 65%

...
Целта на България е до 2040 година да има 65%
Коментари Харесай

До 2040 г. 65% от битовите отпадъци у нас трябва да се оплозотворяват

Целта на България е до 2040 година да има 65% оползотворяване на битовите боклуци. Това разгласи зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова, която взе участие във конгрес във Варна, отдаден на кръговата стопанска система.

"България е една от страните, които работи и значително се оправя сполучливо с устойчивото ръководство на отпадъците. По другите потоци страната ни има разнообразни триумфи. При обособеното събиране, преработване и оползотворяване на потоците от електронно и електрическо съоръжение, от акумулаторни акумулатори България е водеща в европейски мащаб, само че има сфери, в които е във втората половина на класацията. Една от тези сфери е оползотворяването, преработването и повторната приложимост на битовите боклуци. ", уточни зам.-министърът, представена от Българска телеграфна агенция.

В отговор на въпрос правени ли са планове какви са изгодите от кръговата стопанска система, с изключение на екологичните, зам.-министърът изясни, че окрупнените числа в европейски мащаб сочат, че това ще докара до откриване на 1 милион нови работни места годишно, които да бъдат ангажирани в нея.

По думите й кръговата стопанска система е инструмент освен за запазване на ресурсите и околната среда, само че и да направи европейската стопанска система конкурентноспособна в международен мащаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР