Целта е да се увеличи практическата насоченост на висшето образованиеПрактическите

...
Целта е да се увеличи практическата насоченост на висшето образованиеПрактическите
Коментари Харесай

Дават по 480 лв. на студенти за обучение в реална среда

Целта е да се усили практическата устременост на висшето обучение

Практическите умения и компетентности от ден на ден се търсят от работодателите и оказват помощ на студентите при търсене и намиране на работа

За сполучливо извършено образование в действителна работна среда студенти получават стипендия в размер на 480 лева, оповестиха от Министерство на образованието и науката по отношение на удължение на периода за осъществяване на плана „ Студентски практики – Фаза 1 “.

Основната цел на плана е да усили практическата устременост на висшето обучение и да се ускори гъвкавостта на завършващите висше обучение по отношение на динамичността на пазара на труда. По време на практиките в действителна работна среда студентите получават нови познания, умения и компетентности по специалността, по която се образоват във висшето учебно заведение.

Тези на практика умения и компетентности от ден на ден се търсят от работодателите и оказват помощ на студентите при търсене и намиране на работа след довеждане докрай на образованието им. Доказателство за това е фактът, че на над 17% от сполучливо приключилите своята процедура по отношение на общия брой студенти, взели участие в плана, е препоръчана работа, сочат резултатите от анкета, в която студентите сами са показали този отговор.
още по тематиката
Проект „ Студентски практики – фаза 1 “ се извършва от Министерството на образованието и науката по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирана от Европейските структурни и капиталови фондове.

Партньори на МОН са 48 висши учебни заведения от страната. До момента над 103 хиляди консуматори са се записали в осведомителната система на плана, като над 82 хиляди са студенти. От тях 44 618 студенти са провеждали практическо образование, а 43 801 са завършили сполучливо своята процедура.

Срокът за осъществяване на план „ Студентски практики – Фаза 1 “ се удължава до 29 декември 2018 година Желаещите да вземат участие би трябвало да създадат своята регистрация в осведомителната система на плана, като последната допустима дата за включване е 17 октомври 2018 година, прецизираха от МОН.

В рамките на този стадий ще бъдат осъществени в допълнение 1650 на практика образования. Те би трябвало да приключат най-късно до 29 ноември 2018 година, защото изискуемите 240 часа за практическо образование в действителна работна среда лишават приблизително към 2 месеца на всеки практикант.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР