Целият свят вече говори за едно българско момиче. Това е

...
Целият свят вече говори за едно българско момиче. Това е
Коментари Харесай

Целият свят говори за едно българско момиче

Целият свят към този момент приказва за едно българско момиче. Това е Мария Бакалова, която получи светкавична популярност, изигравайки Тутар, дъщерята на Борат, в продължението на кино лентата. Личността на Мария е не по-малко забавна от комичната й роля. В изявление за The New York Times актрисата назовава Саша Барон Коен собствен " небиологичен " татко и приказва намерено за тематики като косми по тялото. Според американската медия, Коен е звездата в  " Борат – 2 ", само че Мария е героят.

Оригиналното име на продължението е Borat Subsequent Moviefilm (Борат: идващият кинофилм). Има и подзаглавие - " Предаване на необикновен рушвет на американския режим, в интерес на в миналото славната нация на Казахстан ". Филмът споделя за това по какъв начин откакто е опозорил страната си пред света с " Борат: Културен продан с Америка за прогрес на великия приятелски казахстански народ "  мустакатият журналист получава задача да поправи стореното.

Ролята, която българката изиграва, е на Тутар Сагдиев, 15-годишната дъщеря на славния казахстанец. Отгледана в плевня и погрешно възпитавана от татко си, Тутар измисля метод да го придружи в пътуването му до Съединените щати. Така тя става едновременно примамка и заговорник в схемите на родителя си. 

Тутар е наивна тийнейджърка, която не знае, че дамите могат да четат, карат или мастурбират. С развиването на сюжета, тя открива личната си стойност, като притегля вниманието към тихата (а от време на време и не толкоз тихата) мизогиния (ненавист към жените) в света около нея. Според самата Бакалова, това е история за образованието и освобождението на Тутар. 

" Филмът е за това по какъв начин едно момиче може да порасне и за какво би трябвало да порасне. Как хората се отнасят към теб като към неравномерен, единствено тъй като си жена и какви благоприятни условия имаш в дадената обстановка. "

Един от първите въпроси на The New York Times към българката е именно как е признат дебютът на огромен екран в родната й страна.

" Такива неща не се случват на хора като нас, българите. Най-често получаваме някоя дребна, мъничка роля като допълнение на някой филм, 2 или 3 реплики - продажница или мафиот. Аз съм  в действителност признателна на Саша, че даде платформа на една източноевропейка, да изиграе мощен и комплициран персонаж, който не е единствено едно нещо. "

Освен героинята й, самата Мария също не е „ единствено едно нещо “. В изявлението тя с ненаситност споделя, че е почнала пее на 5 или 6 години, по-късно е решила да свири на флейта. Желанието й да изследва по-широки територии и да избяга от действителността не спирало и по този начин решила да стане актриса, тъй като да бъдеш актриса значи да бъдеш всеки, да правиш всичко. Можеш даже да живееш на Марс.

Като ученичка Мария е безжалостен почитател скандинавското кино и на кинематографично придвижване Догме 95. Актрисите, на които се възхищава са Мерил Стрийп, Никол Кидман и Натали Портман.

Разбира се, от американското издание питат дали и в живота Мария е обожател на " пранковете ", тези леко груби смешки с близките. 

" Всъщност не. Бях супердисциплинирано дете. Четох прекалено много книги. Бях захласната от Достоевски, когато бях на към 15 или 16. Когато излезе първият филм " Борат "  (през 2006 г.), бях на 10, тъй че в никакъв случай даже не бях го гледала, преди да ми дадат ролята. Но даже и да бях, сигурно нямаше да го схвана. "

Продължава на другата страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР