Целият свят се събужда за ползите от практикуването на растителна

...
Целият свят се събужда за ползите от практикуването на растителна
Коментари Харесай

Ето как храните на растителна основа са полезни за децата ни

Целият свят се разсънва за изгодите от практикуването на растителна диета и просто не може да спре да блика информация за позитивния резултат от чистия метод на живот.

Експерти по целия свят оферират да добавите суперхрани, зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни към вашата диета, с цел да подсилите имунната система и да станете холистично по-здрави.

Въпреки това една алтернатива към момента остава – растителната диета работи отлично за възрастни, само че дали е добра и за растящи деца?

Ползи от растителните храни за децата

 Растителни храни за деца

Вярно е, че другите възрастови групи имат разнообразни хранителни потребности. И въпреки всичко множеството специалисти по хранене считат, че растителната диета е добре подкрепена, с цел да отговори и на енергийните потребности на децата. Начинът на живот на растителна основа също е по-гъвкав и здравословен. Храните на растителна основа са по-лесносмилаеми, чудесни за здравето на червата и холистичното здраве, даже при деца.

С диета на растителна основа хората имат шанса да отстранен възходящата липса на връзка с храната. Като родители би трябвало да се уверите, че детето ви не се стеснява да яде диета, която се състои най-вече от артикули на растителна основа.

Освен факторите на околната среда, растителната диета може да направи чудеса за реализиране на дълготрайно здраве и дългоденствие. Диетата на растителна основа може да помогне за поддържане на здравословно ръководство на тежестта, поощряване на здравето на мозъка, по-високо равнище на имунитет и понижено инфектиране в тялото.

Диетата на растителна основа също по този начин обезпечава по-добро храносмилане, репродуктивно здраве, като в същото време лимитира риска от съществени болести.

Яденето на чиста растителна диета може автоматизирано да обезпечи по-малко бедствия като горски пожари и суши. Може също по този начин да помогне за спестяването на скъпи ресурси от прясна вода в света, защото производството на растителни храни изисква по-малко потребление на вода.

Какво се яде на растителна диета

 Растителни протеини

Детската диетата на растителна основа включва органични цели храни като плодове, зеленчуци, зърнени храни, бобови растения, ядки и семена.

Някои считат, че растителната диета не дава отговор на избрани хранителни условия на тялото, изключително когато става въпрос за хранителни субстанции, като витамин B12, които се намират единствено в месните артикули. В такива случаи специалистите предлагат банкет на хранителни артикули, обогатени с B12 (или калций и витамин D), с цел да дават отговор на условията. Можете да си набавите съществени мазнини от авокадо, ядки, семена и зехтин, протеини от тофу, сейтан и фасул, както и необятен набор от витамини и минерали от пресни плодове и зелени зеленчуци.

В допълнение към това диетолозите предлагат потреблението на добавки на растителна основа за справяне с разнообразни хранителни условия, които стандартната диета не може да отговори. Всичко, което би трябвало да извършите, е да планирате авансово и да избирате деликатно. За задачата приготвяйте на своите деца постоянно:

- бананови палачинки;

- постни пълнени чушки;

- мусака без месо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР